kaldata.comАстрономите от Европейската южна обсерватория обявиха мащабна пресконференция за 10

...
kaldata.comАстрономите от Европейската южна обсерватория обявиха мащабна пресконференция за 10
Коментари Харесай

След седмица се очаква първата снимка на хоризонта на събитията на черна дупка

kaldata.com

Астрономите от Европейската южна обсерватория оповестиха огромна конференция за 10 април, на която ще бъдат показани „ революционните резултати “, получени в границите на проекта  Event Horizon Telescope .

Според уеб изданието Science Alert, по време на конференцията учените ще показват първата фотография на черна дупка, направена благодарение на телескопа EHT. Мощният телескоп от две години е ориентиран към центъра на Млечния път, за да се получат изображения на компактния радиоизточник Стрелец А* – свръхмасивна черна дупка, към която се е образувала нашата вселена.

Заснемането на самата черна дупка не е допустимо, тъй като тя гълтам всички електромагнитни предавания и нито един телескоп, без значение дали оптичен, гама или рентгенов, не могат да я видят. Но наблюдението на хоризонта на събитията – условната граница сред външното пространство и директно черната дупка, се смята за теоретически допустимо. Хоризонтът на събитията е границата, след която светлината не може да я напусне, само че самият небосвод очевидно може да се снима.

EHT е система от радиотелескопи и изображението, което ще бъде показано идната седмица, очевидно няма да бъде във забележимата част на спектъра.

Пресконференцията е обявена за 10 април 15:00 часа централноевропейско време. Събитието се смята за доста значимо и ще бъде стриймвано в действително време в Белгия, Чили, Китай, Япония, Тайван и Съединени американски щати.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР