kaldata.com1Facebook позволява повече контрол над данните виFacebook ще позволи на

...
kaldata.com1Facebook позволява повече контрол над данните виFacebook ще позволи на
Коментари Харесай

10 технологични новости, които трябва да знаете

kaldata.com

1Facebook разрешава повече надзор над данните ви

Фейсбук ще разреши на потребителите да „ изключат “ информацията, която другите уеб страници споделят със обществената мрежа за онлайн интензивността има. Във вторник софтуерният публично разгласи старта на своя инструмент „ Off-Facebook Activity, който за първи път обезпечава надзор за това по какъв начин данните, събрани на друго уебсайт в мрежата за тях, могат да бъдат употребявани от обществената мрежа.

2Социалната мрежа стартира да наема публицисти

Facebook стартира да наема публицисти, които да попълнят новата секция с вести на обществената мрежа. Сайтът приканва „ опитни публицисти “ с опит от пет и повече години, в това число съществена осведоменост по отношение на новините и „ отлична преценка за вести “ Журналистите ще са на цялостно работно време.

3Шоуто на Apple ще е най-скъпото в историята

Според известията „ The Morning Show “ на Apple ще бъде една от най-скъпите телевизионни продукции в историята. Цената му ще е най-малко 150 милиона $ на сезон. Това би го трансформирало в едно от най-скъпите телевизионни излъчвания до момента, наедно с „ The Crown “ на Netflix.

4YouTube непозволено е събирал данни за деца

YouTube е бил под следствие от FTC за нарушение на поверителността към персоналните данни на малолетни. Става въпрос по-специално за това, че видео колосът е събирал данните на деца на възраст под 13 години. Това е съществено нарушаване на Закона за отбрана на поверителността на децата в Интернет (COPPA). Във вторник Bloomberg заяви, че като явен опит за усмиряване на регулаторите, YouTube възнамерява да приключи практиката си да позволява „ ориентирани “ реклами на видеоклипове, които децата са по-склонни да гледат.

5В Фейсбук Marketplace се продава оръжие

Хората употребяват Фейсбук Marketplace, с цел да продават оръжия, съгласно нов отчет на The Wall Street Journal. Въпреки че политиката на Фейсбук не разрешава продажбата на оръжия в платформата, продавачите употребяват подвеждащи думи за каси или кутии за продажба на оръжие.

6Разследват Libra

Антимонополният орган на Европейски Съюз рзследва криптовалутата на Фейсбук- Libra, заяви Bloomberg Съмненията са, че тя  нарушава правилата на почтена конкуренция. Обявена през юни 2019 година, Libra ще е крипто  валута, която ще помогне на интернет потребителите да вършат покупки и да изпращат пари през граница, без търкане на обичайните валути.

7Роботът, доставящ храна, получи ново финансиране

Стартъпът, изравен зад робота за доставка на храна Starship Technologies през днешния ден разгласи кръг на финансиране от серия А за 40 милиона $. Компанията пусна самостоятелни роботи, които се движат към университетските кампуси и квартали, доставящи всичко – от банани до политане до пелени.

8MoviePass пазят некриптирани потребителски карти

Според TechCrunch сървърът на MoviePass, който не е предпазен с ключова дума, съдържаща 58 000 некриптирани потребителски карти и номера на кредитни карти на MoviePass, е оставен навън. Базата данни съдържаше цялостни номера на кредитни карти с подробна информация за фактуриране, които евентуално биха могли да бъдат употребявани за лъжливи покупки.

9Берни Сандърс е срещу лицевото различаване

Демократичният претендент за президент Берни Сандърс направи разпознаването на лицето част от своята платформа за предизборна акция. Като част от обширни обещания за промяна в наказателното правораздаване, Сандърс споделя, че ще забрани потреблението на различаване на лица от полицията.

10Първият тв приемник на OnePlus

OnePlus пуска първия си тв приемник – малкия екран OnePlus – през септември, съобщи изпълнителният шеф на OnePlus Пийт Лау пред Business Insider. Основният фокус за тв приемника OnePlus ще бъде върху качеството на изображението – компанията ще употребява QLED екран панел с 4K резолюция – както и качеството на звука.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР