Калъм Смит се класира за финала на Световните боксови супер

...
Калъм Смит се класира за финала на Световните боксови супер
Коментари Харесай

Калъм Смит убедителен срещу Ники Холзкен

Калъм Смит се класира за финала на Световните боксови супер серии в суперсредна категория. Той се оправи в полуфинален мач с коравия кикбоксьор Ники Холзкен, който беше извикан като запаса едвам пет дни преди срещата поради заболяване на немския деец Юрген Бремер.

BREAKING: Callum Smith to face George Groves in final of World Boxing Super Series after unanimous points win over Nieky Holzken #ssn pic.twitter.com/ZJxZkYshHD
— Sky Sports News (@SkySportsNews) February 24, 2018
Още при започване на дуела британецът стартира да употребява своите обичани леви прави. Боксьорът от Ливърпул трупаше преднина с всеки минал рунд. В третата част неговият нос беше разрушен. Холзкен показваше отлична търпимост на пердах и непрестанно се стараеше да пуска своите тежки крошета.

В края на срещата холандецът потегли доста по-открито, само че и това не му донесе триумф, макар че притисна във въжетата Смит. След финалния гонг тримата съдии дадоха единомислещо успеха за англичанина със 117:111, 117:111 и 118:110. Това беше първо проваляне в кариерата на Холзкен, който има 13 победи (10 с нокаут). Смит е с баланс 24 триумфа (17 с нокаут).
На финала британецът ще се бие със своя съотечественик Джордж Гроувс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР