Калъм Хоукинс се надява брат му Дерек ще се присъедини

...
Калъм Хоукинс се надява брат му Дерек ще се присъедини
Коментари Харесай

Калъм Хоукинс се надява да участва с брат си на Игрите в Токио

Калъм Хоукинс се надява брат му Дерек ще се причисли към него в тима на Англия за маратона на Олимпийските игри в Токио следващата година. Ако това се случи, ще имаме повтаряне на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, когато и двамата братя стартираха в класическата отдалеченост от 42.195 км.
Калъм Хоукинс, четвърти на последните две международни шампионати в Доха 2019 и Лондон 2017, попадна в предварителната селекция на страната си за шампионата под петте преплетени кръга в Токио. Той счита, че шансът на брат му е огромен, защото Мо Фара към този момент разгласи, че ще се концентрира върху бягането на 10 000 метра за Олимпиадата. Той се отхвърли от надпреварите на писта през 2017 година и се насочи към шосейните бягания, само че в последна сметка взе решение да се завърне на пистата за Игрите следващата година.

Маратонът на Лондон през април ще бъде подготовка за Олимпийските игри в Токио, като английските мъже би трябвало да покрият стандарт от 2:11:30 часа. Това значи, че Дерек ще би трябвало да сложи персонален връх, с цел да откри място в тима. Той има най-хубав резултат от 2:12:49 часа от маратона на Франкфурт през октомври.

“Той сложи персонален връх във Франкфурт и мисля, че можеше да направи освен това на този ден. Ще бъде ужасно достижение за двама братя да вземат участие два пъти на олимпиада в маратона”, сподели Калъм Хоукинс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР