Кал и вода – това е картината след обилния валеж

...
Кал и вода – това е картината след обилния валеж
Коментари Харесай

Кал и вода след обилния валеж в квартал „Средна кула“

Кал и вода – това е картината след изобилния дъжд в кв. „ Средна кула “

Както е известно, там се прави ремонт по полагане на тръбопровод и канализация от година и половина. На няколко пъти имаше напрежение от страна на локалните поданици във връзка с периодите и качеството на осъществяваните действия от компаниите реализатори. Имаше и специфична среща и публично разискване, проведено от община Русе за въпроси и отговори, свързани с плана, напомни

Днес действителността след изобилен дъжд е следната. Непроходими улици в ниското, а капаците на шахтите са съвършени, без наслойка по тях, единствено дето не действат. Повдигнат е наклонът и няма опция да се събира оттичащата се дъждовна вода. В резултат на това се образува тресавище. Голямото количество вода, откакто се изпомпи, оставя пълен пласт тиня и пясък.

Неведнъж жителите са подавали сигнали към общината с въпроси по отношение на качеството на осъществяваните ремонтни и последващите възстановителни действия. Периодът сега обаче е буферен, тъй като мястото към момента се води строителна площадка, само че видяното по фотосите и оповестените мнения в обществените мрежи тревожат хората. Надяваме се институциите, а най-много строителният контрол и след това подизпълнителите, да се самосезират и да извършат нужните спомагателни инспекции във връзка с качество и функционалност.

По информация от живущите и засегнатите хора от квартала, през днешния ден е почнало изгребване и транспортиране на калната маса. На избрани сектори от пътната мрежа се е наложило изпомпване на натрупалата се вода, с цел да се разчисти калната маса и улиците да станат още веднъж проходими. Същевременно към този момент повече от месец не е решен въпросът и не са подхванати дейности, макар множеството сигнали и извършени диалози, за почистване на пясъчните наслагвания в региона към Моргуля, в подножието на баира за Гробищата, което е причина за пътни произшествия.

Публикуваме без редакторска интервенция фотосите и възмущението на Цветомир Димитров от кв. Средна Кула в обществените мрежи: „ И това е положението на новоасфалтираната ул. Йордан Йовков в кв. Средна Кула след ремонтни те действия на ВиК Русе, Роан 90 и Райкомерс Конструкшън ЕАД. Шахтите за водоизтичане са над равнището на пътната настилка, това е някакво ново инженерно „ решение “ от каймака на инженерната мисъл и осъществяване от същите компании. След това тези същите ще се оплакват, че не им се изплащат парите, ами несъмнено, че не би трябвало. Уличната мрежа е оставена в по неприятно положение след „ ремонта “ от това преди да стартират изкопни действия. Надявам се Община Русе, Общински съвет – Русе, Пенчо Милков и всички свързани с този разгром наименуван „ реорганизация “, от които зависи приемане на ремонта да си отворят очите най най-после или ние ще им ги отворим!

П. С. Това е една дребна част от нередностите по всички реконструкции на Ви "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР