Каквото ще се случи в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ,

...
Каквото ще се случи в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ,
Коментари Харесай

ГЕРБ преди връчването на първия мандат: Даваме си последен шанс

Каквото ще се случи в договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ще се случи до 12 часа през днешния ден. Това разяснява пред медии Деница Сачева, която е част от преговорния екип на ГЕРБ. Президентът Румен Радев връчва първия мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел в 12 часа.

Рая Назарян, която също е част от преговорния екип, добави пред Българска национална телевизия, че си дават финален късмет.

След брифинг нощес на договарящия екип, отпред с Мария Габриел, стана ясно, че ГЕРБ упорства за равнопоставеност в ръководството и че в случай че не съумеят да се схванат до 12 часа Габриел ще върне празна директория на президента.

Мария Габриел заяви, че от ПП-ДБ даже са отхвърлили тяхното предложение да се резервира сегашният състав на държавното управление единствено с една смяна - ротацията на премиера и вицепремиера.

Последва незабавна реакция на ПП-ДБ, които акцентираха, че при невижданата политическа рецесия напъните за реализиране на съглашение не би трябвало да стопират за късото време, което остава.

От ПП-ДБ настояха ГЕРБ-СДС да седне на масата на договарянията и да се употребява 7-дневният период след връчване на мандата по Конституция, с цел да се реализира консенсус.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков прикани да се продължи ръководството и съобщи, че за тях не са значими министрите, а промените в правосъдната система, службите и регулаторите.

Асен Василев съобщи, че са съгласни с ротацията на министър председател и вицепремиер, само че би трябвало да бъде подписано съглашение.

От своя страна Атанас Атанасов прикани Бойко Борисов да се намеси и заключи, че утрото ще е по-мъдро от вечерта.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР