Каквото и правителство да се създаде или да не се

...
Каквото и правителство да се създаде или да не се
Коментари Харесай

Костадинов с гръмки думи след вота: Ниската активност поставя под въпрос начина на легитимно функциониране на държавността

" Каквото и държавно управление да се сътвори или да не се сътвори, би трябвало да гледаме едно главно нещо - да продължи да съществува българската страна спокойно и обикновено. Ние слагаме под въпрос съществуването на страната си ". Това съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов минути, откакто социологическите организации оповестиха първите резултати от екзитполовете си от парламентарния избор. Той добави, че е очаквал по-висока изборна интензивност и това е, което го тормози.  " Имаме интензивност, която в най-хубавия случай ще се приближи до тази от ноември предходната година, която на собствен ред беше рекордно ниска. Ако това се задържи като наклонност, слагаме под въпрос самия метод, по който законно действа българската държавност ", счита Костадинов. 
Лидерът на " Възраждане " призна, че виновността е във всички политици, даже в неговата групировка, тъй като може би не са съумели да убедят задоволително доста хора да излязат и да гласоподават. " Никъде ние не разясняваме персони и имена. За нас те са почти идентични. Хората, които са в управителните позиции на партиите, се разграничават само по имената и семействата си. По политики не се разграничават. От тази позиция считам, че в този момент няма да имат необикновен проблем да сформират кабинет ", сподели Костадинов, допълвайки, че въпросът е какъв брой ще бъде резистентен. " Основното нещо, което ни интересува, е националният интерес, а не личността ", добави той и акцентира, че групировката му няма допирни точки " с нито една партия ". Председателят на " Възраждане " означи още, че в България не би трябвало да се вкарва еврото и че страната ни би трябвало да развива лична политика. " Това ни се отхвърля от другите партии ", уточни той. Според него останалите партиите не се разграничават по политики и няма да имат проблем да сформират кабинет. " Единственият, с който можем да бъдем, е българският народ ", съобщи той в отговор на въпрос за присъединяване в бъдещи обединения. " Нека да забележим по какъв начин ще се развиват диалозите и окончателните резултати, тъй като в този момент са плаващи ", заключи Костадин Костадинов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР