Каквото и правителство да се излъчи, очакват ни избори в

...
Каквото и правителство да се излъчи, очакват ни избори в
Коментари Харесай

Експертно правителство е начинът ИТН да подкрепи кабинет, в който предимство ще имат ГЕРБ и ДПС

Каквото и държавно управление да се излъчи, чакат ни избори в границите на пет-шест месеца. Такава прогноза направи пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен депутат.

" Категоричните изявления на Борисов ме карат да мисля, че може да се случи държавно управление на малцинството. То обаче не може да бъде устойчиво и продължително. Ако се образува такова, в скоро време предстоят избори – може би след Нова година ".

Той разяснява и желанието на дребните политически партии да получат трети мандат и да положат изпитание за сформиране на държавно управление.

" Имам съществени подозрения по въпроса дали Има Такъв Народ може да се оправи със основаването на експертно държавно управление. Бях в партията, когато беше първа политическа мощ, само че по редица аргументи това не стана допустимо.

Обединение на всички партии, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи,  е невероятно, имайки поради изказванията, които направиха пред гласоподавателите си по време на предизборната акция ". 

Винаги е имало относително близки връзки сред управлението на Има Такъв Народ и управлението на ГЕРБ, уточни проф. Радулов  в предаването " Преди всички ". 

" Експертно държавно управление е методът Има Такъв Народ да поддържа кабинет, в който преимущество ще имат ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че без да се компрометира пред гласоподавателите си ". 

Той разяснява изнесената в медиите информация за рекрутиране на разузнавачи от службата от Веселин Марков, консултант по национална сигурност на някогашния министър председател Николай Денков, по поръчка на сегашния зам.-председател на Народно събрание Атанас Атанасов. Тя стана и мотив за идно чуване в Народно събрание. 

" Ген. Атанасов се пробва да получава информация от службите по неточен метод. Идеята да се основават секретни връзки и да се унищожава моралът на управленията на специфичните служби е напряко незаконна ". 

Появата на Брендо не въздейства добре на имиджа на Министерство на вътрешните работи и на службите, съобщи професорът.

" Традиция е известни в ъндърграунда персони да не бъдат забелязвани. Границата е пробита. Не имам вяра, че се пази по този начин, че да не могат хора като Петьо Еврото, братя Галеви и Таки да дойдат в България, да си свършат работата и да си тръгнат ".
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР