Каквото и да се случи с политическата обстановка, влакът е

...
Каквото и да се случи с политическата обстановка, влакът е
Коментари Харесай

Божанов: Електронна идентификация до края на годината ще има

Каквото и да се случи с политическата конюнктура, влакът е тръгнал и в случай че някой напълно умишлено не го спре, електронна идентификация до края на годината ще има. Това съобщи министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божано в пред депутати от отрасловата парламентарна комисия.

Той осведоми, че „ Информационно обслужване “ към този момент работи по съответната система.

Електронната идентификация беше посочена от министъра в оставка и като една от задачите, които са си сложили от Министерството на електронното ръководство, което беше основано при структурирането на настоящето държавно управление. В отговор на въпрос на депутата Никола Димитров от „ Възраждане “ дали е удовлетворен от работата си дотук, Божанов сподели, че постоянно може и повече, а някои неща се случват по-бавно. С електронната идентификация сме по-напред от предходния цялостен мандат, разяснява още той.

В отговор на въпрос на депутата Александра Милчева от „ Продължаваме Промяната “ Божанов разяснява, че поради политическата конюнктура отчетът по отношение на активността на „ Информационно обслужване “ се е забавил. „ Имаме редом с това план на изменение на Закона за електронното ръководство, който към момента не сме качили за публично разискване още веднъж поради неразбираемия небосвод, само че той включва изцяло изменение на нормативната уредба за систематична интеграция “, уточни той. И посочи, че задачата е да се обясни по-детайлно работата на „ Информационно обслужване “.  

Комисията одобри промени в Закона за достъп до социална информация, свързани със обвързване за въвеждане в българското законодателство на условията и ограниченията, разказани в Директивата за отворени данни. Вносителите на законопроекта от Министерския съвет прецизират, че директивата е основана за поощряване от страна на Европейския съюз използването на данни в машинночетим отворен форма.

Директивата постанова и допълнения на нормативната уредба във връзка с даването на достъп в действително време до динамични данни чрез подобаващи механически средства, показват от Министерски съвет. Министърът в оставка сподели, че против страната ни има наказателна процедура поради това, че се е забавило въвеждането на директивата.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР