Каквото и да се случи накрая - диалог беше необходим.

...
Каквото и да се случи накрая - диалог беше необходим.
Коментари Харесай

Добре е, че от ИТН осъзнаха нуждата от диалог

Каквото и да се случи най-после - разговор беше нужен. Добре е, че сътрудниците от първата политическа сила са го осъзнали. Първоначалният ход беше недопустим. Да се анонсира в малките екрани, Facebook, без това да е коментирано с другите политически партии (формирането на кабинет, б.р.). Нека да забележим през днешния ден по какъв начин ще продължим.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия. 

Тя уточни, че през днешния ден е първата среща на БСП с " ИТН " и е значимо да се чуе тяхната визия за цели и стратегии.

,,Разбирам, че няма да се приказва за поименен състав на Министерски съвет, само че може би ще последват още срещи``, допълни тя.

" Важно е да се изпълнят посредством властта нашите основни политики, за които настояваме от години. Ние представляваме група хора, които са с ниски приходи, работещи, борим се против беднотия и неравенства, желаеме да се извърши конституционното изискване всеки да има достъп до гратис здравно обслужване. Ние имаме идеологически облик и профил. Години наред отстояваме тези политики. За нас най-важно е тези политики да намерят място в програмата на едно бъдещо държавно управление ", акцентира Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отговори и дали Българска социалистическа партия и е поискала третия мандат. " Не упорствам. Видях заглавие, че сме си поискали надали не третия мандат. Просто заявихме, че в случай че пристигна при нас по волята на президента, че имаме подготвеност за разлика от първия път. Първият път знаете, че го получихме и го върнахме ", съобщи още Корнелия Нинова.

Социалистите биха поканили служебни министри от служебния кабинет, в случай че получат третия мандат. Но дано да се съсредоточим върху диалозите за първия мандат, моли Нинова.

Според Изпълнителното бюро на партията първо би трябвало да мине първата среща с Има Такъв Народ, с цел да се чуе тяхното предложение, с цел да може пред груповия орган да се внесе информация и да даде мандат по какъв начин да се продължи, добави Нинова.

" Много е значимо да чуем каква е тяхната визия за цели и стратегия. Логично е да има и втора среща, само че за нас са значими целите и програмата ", добави тя. За Нинова най-важни са програмата, политиките и на последно място кой ще ги прави. " Каквото и да се случи, най-после е нужен разговор и добре, че сътрудниците от първата политическа мощ го осъзнаха ", подчерта  Нинова

Според нея въпрос на избор е на партиите на смяната с кого желаят да създадат смяната – с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. Не виждам по какъв начин може акцията за Росенец, разногласието за Росенец в Народното събрание, да се съчетае с общо ръководство с Движение за права и свободи. Това е надълбоко несъгласие, акцентира тя.

„ Без Българска социалистическа партия смяната не може да стане и времето го потвърждава. Ние не сме статукво и сме подготвени за смяна “, отсече Нинова. Поканата за диалози за сформиране на кабинет значи признава, че ние не сме от статуквото, сигурна е Нинова. 

Нинова чака мощни и тежки разногласия по преизчисляването на пенсиите и приемането на бюджета. " Ние имаме разнообразни показа за увеличение на пенсиите ", уточни тя.

За вътрешнопартийните битки в Българска социалистическа партия, Нинова съобщи, че тематиката не касае единствено нея и партията, а ще има отношение в идващите дни. Тя призна, че е прочела изявленията от нейните приятели, съгласно които Българска социалистическа партия не трябвало да поддържа съставянето на бъдещия кабинет. „ Моделът ГЕРБ не е завършил и тези, които настояват, че ГЕРБ са си отишли – избързват. Наистина би трябвало да създадем по този начин, че този модел да не се реставрира и да не се връща “, разяснява Нинова.

" Тези „ приятели “, които го слагат към този момент 4 години, поддържат концепцията да не се прави държавно управление. През 2017 те желаеха да създадем коалиция с ГЕРБ, на която се противоставих. Когато бяха митингите предходната година, те отхвърлиха опцията да участваме в митингите, като още веднъж заговориха за коалиция с ГЕРБ. А в този момент приказват да не взе участие Българска социалистическа партия в поддръжката на едно държавно управление. Аз съм за постоянен кабинет, който да посрещне значимите проблеми, а по-късно да се стартират промените. Моделът ГЕРБ не е завършен, тъй като е инфилтриран надълбоко в общини, бизнеси, обвързаности. А това изисква дълга и с темперамент политика, с цел да попречим този модел да се реставрира още веднъж ", предизвести водачът на Българска социалистическа партия.

За това по какъв начин биха се отразили идващите избори на Българска социалистическа партия, Нинова е сигурна, че в случай че на следващия ден на пленума на партията се проведат сериозни разговори, резултатът при трети избори може да се усъвършенства. " Ние на следващия ден ще имаме доста справедлив повсеместен разбор и ще показва доста съответни оферти за дейности оттук насетне ", завърши Нинова. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР