Каквото и да се каже за Стефан Данаилов, то няма

...
Каквото и да се каже за Стефан Данаилов, то няма
Коментари Харесай

Стефан Данаилов на 80: години любов“ - честваме рождения ден на Ламбо през декември

Каквото и да се каже за Стефан Данаилов, то няма да бъде задоволително. Каквото и да се направи, също. Честванията за годишнината от рождението на обичания на генерации актоьр започанаха с " Ламбо сафари ". Иновативният план разказваше и показваше на хора от цялата страна за емблематични за живота на Стефан Данаилов места. През декември културният календар в чест на Ламбо е много кондензиран със събития. В кино " Одеон " предстоят две паралелни стратегии. Първата стратегия включва 5-те най-емлематични функции на Стефан Данаилов, които самичък той избира за най-значителни от неговите 150 филмовеи функции. А втората демонстрира Стефан Данаилов и неговите партньорки - Валя Гиндева, Доротея Тончева, Цветана Манева, Невена Коканова.

Едва ли има нещо, което може да се каже за Стефан Данаилов, което да бъде задоволително, тъй като той е от тези персони, за които англичаните са измислили приказката " Larger than life " - " По-голям от живота ". Това е персона, която продължава да допира сърцата на хората и през днешния ден - един гений, който е спечелил нашето почитание вечно., сподели генералният шеф на БНР Милен Митев , който поддържа честванията. Той означи и, че за публичната медия е задача, дълг и отговорност да пази жива паметта на България посредством гласовете на тези ярки персони като Стефан Данаилов.

На 6 декември от 18:00 часа ще бъде премиерата на новата книга за Стефан Данаилов " Игра на живот ". Биографичното издание стъпва напълно на персоналния списък на ламбо, както и на свидетелствата на хора, които до момента са оставали на заден декор. В същия ден ще бъде премиерата и на новия документален филм " Ламбо от София ".

Да, той беше пичът, който всички харесваха, тъй като Господ му беше дал по доста, доста, доста, само че никой не знаеше какъв брой уединен, съмняващ се, нерешителен, трошлив, през всичките тези години е бил. Но това, което съм безапелационен е, че това е един човек минал по пътя си с достолепие, показа с неспокойствие Георги Тошев , който е създател на книгата " Игра на живот ".

Той е от онази рядка порода хора, които няма по какъв начин да не го харесваш и няма по какъв начин да не го обичаш. Онази прелестна чаровна усмивка, която помним от многочислените му функции, само че помним и от естественото човешко другарство, когато си на кафе с него на масата и когато с присъщия му от време на време много подигравателен и подигравателен звук те слага там, където ти е мястото, само че не можеш да му се сърдиш, описа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова , която е патрон на честванията.

Кулминацията на честванията е точно на рождения ден на артиста на 9 декември. В огромната зала на Народния спектакъл ще бъде показан спектакълът „ Стефан Данаилов на 80: години обич “ под режисурата на неговата племенница Росица Обрешкова. Този спекаткъл ще се концентрира върху духовното завещание на Стефан Данаилов.

Не желая да го помним с болежка, желая да го помним в действителност в светлината, в хубостта, в даряването, което той правеше цялостен живот от сърце, от дълбочината на душата си без да желае нищо в компенсация. Просто го хвърляше и го забравяше, означи Росица Обрешкова , която е и негова асистентка.

На 9 декември в 12:00 ще бъде показана и галерия пред Народния спектакъл, която ще включва персоналния списък на Стефан Данаилов. През живота си той е ентусиазъм за над 200 възпитаници, които са продължение на неговата ръка, на неговия начаин на мислене. Някои от тях и до ден-днешен при взимането на значими решения се чудят по какъв начин би постъпил Ламбо.

Той в действителност беше извънреден човек и когато даваше с лявата ръка, дясната не виждаше какво се случва, просто раздаваше, сееше. Радвам се, че съм едно от житцата, поникнали от неговата сеитба., призна един от неговите възпитаници Деян Ангелов.

В Дома на киното ще бъде показан късометражният филм " Правила " на Ясен Генадиев, в който е последната огромна роля на Ламбо. Ще бъде излъчен и филмът " Монолог ", който е напълно с присъединяване на Стефан Данаилов. Вече има и 27 предложения " Проектът: Стефан Данилов " да обиколи България през идната година. Покани и от Европа, и Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР