Каквото и да се каже за Филип Плейн, със сигурност

...
Каквото и да се каже за Филип Плейн, със сигурност
Коментари Харесай

7 любопитни неща, които не знаете за скандалния Philipp Plein 

Каквото и да се каже за Филип Плейн, сигурно няма да е задоволително, с цел да опише изцяло неговата персона. Невероятният му гений и праволинеен бизнес усет вървят ръка за ръка с провокативно поведение, медийни кавги и плевел персонален живот.

Собственикът на първокласната марка е прочут с неповторимите си фешън ревюта под формата на спектакли, които се трансформират в една от главните атракции по време на Седмиците на модата в Милано, Париж и Ню Йорк. Влакчета на ужасите, детонации, големи камиони, хип хоп и електронна музика – стилните сбирки на Plein са съпроводени от обилен искра и запаметяваща се хореография, поради които марката придобива днешния си паметен статус. Дизайнерът извървява дълъг път, преди да превземе стилната промишленост. Ето и какво не знаем за него:

1. Роден е в Германия, само че от ранна възраст става „ жител на света “

Филип Плейн е роден и израстнал в Мюнхен, Германия, през 1978 година. Семейството му постоянно пътува и по тази причина още като дете Плейн има опция да се допре до разнообразни култури, изкуство и архитектура – това разпалва неговото любознание и е една от аргументите след време да се насочи към дизайна.

2. Макар да е дизайнер по специалност, Philipp Plein е с юридическо обучение

Да, тъкмо по този начин – в една друга галактика, Филип Плейн щеше да е юрист, а емблематичните модели дънки с изображения на черепи нямаше въобще да съществуват. Дизайнерът е следвал право в един от най-хубавите университети в Германия, преди да се ориентира към днешната си специалност. Сигурни сме, че и като юрист щеше да се радва на извънреден триумф и международна популярност, само че все пак считаме, че е взел вярното решение да смени своето занятие.

3. Преди да влезе в света на модата е бил дизайнер на мебели

Първият бизнес на Филип Плейн е бил обвързван с направата на бутикови мебели и аксесоари за интериора. Покрай главните си поръчки, дизайнерът е изработвал даже първокласни кревати за домашни любимци. Често е взел участие в интернационалните изложби на мебели, главно в Германия, като по този метод се е опитвал да пробие на международния пазар. Две години след пускане на компанията взема решение изцяло да изостави правото и да се посвети на своята пристрастеност – дизайна.

4. Първият фешън аксесоар, който основава, е линия чанти от остатъчни материали

За едно от ревютата, на които взе участие, Plein употребява непотребни части кожа за изработката на кокетни дребни чанти. Те се оказват шлагера на ревюто и се разпродават до последната численост. Това подтиква дизайнера да се заеме по-сериозно с мода. Още през идната година Плейн показва първата си фешън сбирка, включваща мъжки, дамски и детски модели облекла и аксесоари, а останалото, както се споделя, е история.

5. Най-култовият модел на Philipp Plein е милитъри яке с инкрустирани кристали

Дръзкото разбъркване на стилове и материи е в основата на разпознаваемия жанр на Philipp Plein. И до през днешния ден един от най-емблематичните дизайни на лейбъла е винтидж яке с милитъри детайли и кристали Swarovski във формата на череп. Колекциите на Philipp Plein включват още обувки, лимитирани серии аксесоари, както и извънредна сбирка от часовници.

6. Освен облекла и аксесоари, Philipp Plein предлага и първокласни аромати

След като завладява стилния бизнес, дизайнерът обръща взор към света на селективната парфюмерия. Сравнително скоро, през 2019 година, Philipp Plein показа на пазара своето първо благоухание – унисекс парфюма $kull, който впечатлява освен с предизвикателния си мирис, само че и с провокативната си опаковка.

Най-новото попълнение в извънредната сбирка е неустоимият мъжки NO LIMIT$ SUPER FRE$H – пристрастяващ мирис за мъже, съчетаващ някои от най-неустоимите парфюмни съставки. Доминиращото благоухание на топла кожа и мускус разсънва първичните инстинкти, а натуралните дървесни нотки в основата носят запаметяващия се автограф на лейбъла. Ароматът се открива с стипчив касис, лавандула и черна смокиня; пикантната основа ни сервира композиция от черен пипер, кардамон и джинджифил, освежени с цитрусовите акомпанименти на грейпфрута; в основата откриваме сладка бурбонска ванилия, бял шоколад, мускус, пачули и кехлибар. Уханието на NO LIMIT$ SUPER FRE$H несъмнено разпалва пристрастеностите и ни държи в напрежение, както всичко останало на марката Philipp Plein.

7. Личният му живот е обгърнат в кавги и несъгласия

Въпреки че непрестанно е в светлината на прожекторите, Филип Плейн не обича да дава изявленията. За себе си споделя, че не се възприема като „ дизайнер “, „ човек на модата “, нито даже като „ богат и съумял “ – последното изказване обаче е много подозрително, имайки поради, че сега живее в същински палат в Бел Еър, който се назовава Chateau Falconview и е оценен на 200 милиона $. През 2022 дизайнерът и неговата половинка, италианския модел Луси Бартолиан, станаха родители на момченце, носещо името Рокет Хейло Оушън. Плейн към този момент има един наследник от предходната си връзка с бразилката Фернанда, с която се разделиха шумно преди десетина години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР