Каквото и да има като производство, няма никакъв проблем. Нямам

...
Каквото и да има като производство, няма никакъв проблем. Нямам
Коментари Харесай

Сашо Кеша не чувствал вина за газовите далавери

„ Каквото и да има като произвеждане, няма никакъв проблем. Нямам виновност “. Това разгласи някогашният министър на енергетиката в държавното управление на Кирил Петков – Александър Николов, на излизане от Националната следствена работа.

Според Николов по време на престоя му във властта е бил спазен напълно публичният интерес.

„ България не се съобрази с изнудванията от „ Газпром “ и Русия, и по тази причина. За повдигнати обвинявания и за юридическата част, няма смисъл да се приказва. Въпросът е какви са изводите от това, което се прави все още. Има рекламация към мен по тази линия “, твърди някогашният министър.

Адвокатката на медийния необут Иво Прокопиев и  Nexo Ина Лулчева се е заела с отбраната и на обвинения министър на Кирил Петков.

„ Делото не може да се разяснява и не сме осведомени с делото “, сподели защитничката.

За обвиняванията се знае, че са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори, в това число от компанията „ МЕТ Енерджи “, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на държавната газова компания.

Разработката, по която са упрекнати тримата, е стартирала още през лятото на предходната година от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Още тогава стана ясно, че след прекъсването на доставките от „ Газпром “ за България в края на април страната ни е купувала още веднъж съветски газ, само че този път през медиатори, което е оскъпило цената на газа с към 30%. Установено е, че през май месец 2022 година близо половината от газа, който България е потребила, е бил доставен от частната компания „ МЕТ Енерджи “.

Агентите на контраразузнаването и следователите считат, че някогашният енергиен министър Александър Николов, неговият заместител Данаил Николов и шефът на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов съзнателно са оставили страната без различни доставки, с цел да може да сключат контракти с частната компания, която авансово е договорила закупуването на спомагателни количества газ от „ Газпром “. Така се оказва, че в първите месеци след прекъсването на газ от Русия за България, страната ни е купувала още веднъж съветски газ, само че през медиатор, от което „ Булгаргаз “ е претърпял вреди в размер на десетки милиони лв..

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР