Какво знаете за готик културата? Може би в ума ви

...
Какво знаете за готик културата? Може би в ума ви
Коментари Харесай

Есен-зима 2009-2010: Покоряващата готика

Какво знаете за готик културата? Може би в мозъка ви се мотаят единствено откъслечни показа, образувани от някой филм на ужасите, шокиращият тип на Мерлин Мейсън или пък непосредствени наблюдения върху пънкари, метъли и прочие маргинални общества. Е, тази есен ще ви се наложи да научите повече, тъй като готиката е новият фешън вик за студените дни на 2009-2010 година Разбира се, не е належащо да ходите с кубинки или да обсипете тялото си с пиърсинг. Модните дизайнери ни поучават да вземем единствено това от готик културата, което ни прави по-секси и съдбовно прелъстителни.

Мрачната стопанка
Тази визия си е напряко на ръба на перверзията, само че има покоряващо влияние върху мъжката половина на човечеството. Роклите са мощно вталени и прилепнали по тялото, само че с необикновен размер в рамената. Наред със заоблените буфан ръкави, които господстват от няколко сезона, се постановат и екстравагантните ъгловати форми. Яките са високи и строги, само че дружно с тях на респект е и подчертаващият формите корсет. За да са наясно всички. кой командва го съчетавайте с тясна кожена пола или панталон, пъстър с капси, елек и ботуши над коляното или високи обувки с голям брой каишки. Аксесоарите също би трябвало да допълват готик визията ви – мрежести чорапогащи, бижута вид „ верига ”, кожени ръкавици до лакътя.

Мистична романтика
Ако сте по-нежна и мечтателна натура повече ще ви приляга сантименталната готика. Силуетът още веднъж е мощно втален, само че роклите са раздвижени от кормила и рюшове, а рамената са съблазнително разголени. И тук господства корсетът, само че комбиниран с обемни поли вид „ балерина ”. Наред със упоменатите към този момент цветове, тук се промъква и остарялото злато, а материите са най-вече дантела, сатен, коприна и още веднъж кадифе. Аксесоарите са по нежни – меки ленти към врата, старинни бижута с големи скъпоценни камъни, ръкавици от дантела, ветрила и шикозни шапки – с пера или цилиндрични. С една дума всичко, което добавя имиджът на една загадъчна лейди.

Грим
Гримът е извънредно значим детайл при готик модата, по тази причина не трябва да го подценявате. Акцентът са мощно подчертаните в черно очи (с молив или очна линия) и кърваво алените устни. Тенът на кожата ви би трябвало да бъде допустимо най-светъл, по тази причина забравете за солариумите тази зима. И без друго рисковете от тях са повече от изгодите. Отново на мода е черният лак.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР