Какво знаем за новия мутант на варианта Омикрон на новия

...
Какво знаем за новия мутант на варианта Омикрон на новия
Коментари Харесай

Новата разновидност на Омикрон е наследник на стелт варианта

Какво знаем за новия мутант на разновидността Омикрон на новия ковид - отговор на този въпрос потърси Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 764
Той е правоприемник на по-ранния извънредно инфектиран " стелт Омикрон " и бързо се популяризира в Съединени американски щати.

На разновидността BA.2.12.1 се дължат 29 на 100 от новите инфекции Ковид-19 в Съединени американски щати предходната седмица, сочат данни, оповестени във вторник от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати. На нея се дължат и 58 на 100 от записаните инфекции в региона на Ню Йорк.

Вариантът е засечен в най-малко 13 други страни, само че в Съединени американски щати е най-често срещан към този момент. Според учените той се популяризира даже по-бързо от по-ранния " стелт Омикрон ".

Случаите на инфекцията се усилват на местата с покачващи се равнища на разновидността BA.2.12.1 като централната част на Ню Йорк, което е знак, че той изпреварва останалите разновидности, сподели Ели Розенбърг от здравната работа на Ню Йорк.

Вероятно е по подобен метод да се развие обстановката и на национално равнище, счита Кирстен Джордж, шеф по вирусология в лаборатория Уодсуърд.

Учените се пробват да научат повече детайлности за BA.2.12.1, в това число и дали имунизациите са ефикасни против него, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР