Какво знаем за Черна гора? Че е най-западната православна държава

...
Какво знаем за Черна гора? Че е най-западната православна държава
Коментари Харесай

Най-големият каньон в Европа и втори в света се намира близо до България

Какво знаем за Черна гора? Че е най-западната православна страна в Европа. Че граничи с Босна и Херцеговина, Хърватска, Сърбия, Албания, а през Адриатическо море и с Италия. Прехвърляме през мозъка си градовете Подгорица, Котор, Будва… и май не се сещаме за повече. За да запълни неналичието на задълбочени знания за близката балканска страна, изясненост даде представителят на посолството на Черна гора Йелена Филипович-Стоянов.

Йелена има магистърска степен по интернационалните връзки от Руския университет за дружба сред народите. Очевидно там е оставила ярка диря, тъй като госпожа Филипович-Стоянов става първият чужденец, получил орден като студент на поколението, магистър на поколението и специфична премия за извънреден принос в науката за дипломната си работа.

Тя споделя в предаването   " Покана за пътешестване " по БНР какви са концепциите на държавното управление на Черна гора за развиването на туризма – главно перо в стопанската система на страната, за тайните места и вкусните секрети, с които гостите могат да поглезят небцето си. Оказва се,че няма потребност да вървим до Америка, с цел да забележим величествени скали – каньонът на река Тара е най-големият в Европа и втори по величина в света след Гранд каньон.

А на Адриатическото си крайбрежие Черна гора крие плаж със дребен бял пясък, като на Малдивите, и това е обичаното място за летуване на Йелена Филипович-Стоянов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР