Какво значи да отворим училищата за децата от 7 до

...
Какво значи да отворим училищата за децата от 7 до
Коментари Харесай

НФСБ е против връщането на учениците в училище

" Какво значи да отворим учебните заведения за децата от 7 до 12 клас? Ще загатна единствено думите " кулоар ", " междучасие " и " тоалетна ". Там какво става? Това е безумство, ликвидиране. Аз не мога да поддържа такава мярка. НФСБ няма да поддържа такава мярка. И това ще го заявим на Коалиционния съвет на следващия ден ". Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия довечера.

Той даде и различен образец - с отварянето на парковете за деца до 12 година и спортуващи. " А какво вършим с децата над 12 година, които с колелета се събират на огромни групи? Кой и по какъв начин ще ги управлява? Кой ще защищити техните родители, баби и дядовци от разнасянето на болестта ? Та това е първия метод за разнасянето на ковид ", сподели Валери Симеонов. Но добави, че това мярката с отварянето на парковете е тази, която минимум може да подлага на критика. По-опасно е отварянето на учебните заведения.
 Училищата поемат разноските за интернет на обществено слабите възпитаници
Училищата поемат разноските за интернет на обществено слабите възпитаници

Това ще важи за интервала на отдалеченото образование

Лидерът на НФСБ беше безапелационен, че има Национален действен щаб, формиран от експерти, които носят отговорност за своите решения. Те би трябвало да се слушат и техните инструкции да се извършват. Не може политици - експерти по всичко да влизат в ролята на лекари , тъй като това може да се окаже съдбовно за България.

У нас ограничаващите ограничения бяха най-либерални, акцентира Валери Симеонов.

По думите му ограничения като 60:40 са били готови от финансисти, а е трябвало да се обсъдят най-много с бизнеса, с работодателите. " Бизнесът има потребност от действителна поддръжка. Марката 60:40 трябваше да се ползва за откриването на нови работни места ", акцентира Валери Симеонов. " Държавата е в положение на глуха отбрана - термин от бокса ", добави водачът на НФСБ.
 Онлайн образованието на учениците - към този момент с оценки
Онлайн образованието на учениците - към този момент с оценки

Пишат оценки на " офлайн " учениците едвам когато се върнат в учебно заведение

Той заяви, че депутатите на НФСБ са внесли в Народното събрание през днешния ден пакет от ограничения в помощ на туризма. Сред тях са намаляването на Данък добавена стойност на 9 % на всички заети в бранша като краткотрайна мярка за период от 1 година ", акцентира Валери Симеонов.

Други ограничения плануват погашение от страна на страната на 60 % от заплатите до 1/3 от състава на компаниите от бранша - хората, които са гръбнака на всички туристически компании. Валери Симеонов беше безапелационен, че мярката важи за изрядните компании.

Също по този начин се планува и министърът на туризма да издава купони (ваучери) на стойност 210 лева за вътрешен туризъм на в границите на не по-малко от 7 дни на българските жители и в размер на 100 лева за възпитаници - за зелени учебни заведения, надпревари и други

Законовите промени на НФСБ задължават концесионерите и наемателите на плажовете да дават гратис плажните уреди, като им се понижава на 50 % от плажната такса или наем.

До момента предложенията са подкрепени от няколко български асоциации от бранша - Национална асоциация " Българско Черноморие ", Съюз на хотелиерите, Национално съдружие на дребния и междинен бизнес в туризма, Българска асоциация на притежателите в туризма, Българска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР