Какво й трябва на една улична котка да оцелее през

...
Какво й трябва на една улична котка да оцелее през
Коментари Харесай

Снимки в „Петел“: Картонен „хотел“ във Варна помага на котките да оцелеят през зимата

Какво й би трябвало на една улична котка да оцелее през зимата? Не е кой знае какъв брой доста. На първо място храна, което значи или отворен резервоар за боклук, или хора, които да изпитват страдание към бездомните животни и да оставят храна на избрани места.

За котките е належащо и да има къде да се скрият, само че това за тях не е необикновен проблем. На кръстовището на улиците „ Ген. Цимерман “ и „ Цяр Асен I ” във Варна има идеално за котешка квартира място. Става въпрос за изоставена къща, която пламтя това лято.



След пожара тя е оградена, а е и без друго стана прекомерно мизерна даже и с цел да приюти още веднъж бездомните хора, които преди този момент я обитаваха.



Сега къщата е станала царство на уличните котки. Но към нея има и още една „ екстра “. Загрижени за животните хора са наредили и кашони, в които четириногите да се настанят. Който познава държанието на котките, сигурно е забелязал, че картонените кутии за тях са същински магнит. Така че не е изненадващо, че в котешкия „ хотел “ постоянно има най-малко по няколко гости.



Съвсем обособен въпрос е дали сходни спонтанни приюти имат съображение за съществуват във Варна. Както знаем, градът има подслон за бездомни животни, както и правила за това каква би трябвало да е грижата за тях, които са записани в наредбата за публичния ред.



Преди време имаше и амбициозни стратегии за контролиране на популацията на скитащите кучета и котки, само че напоследък към тях царува цялостно безмълвие от страна на локалната власт.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР