Какво цели Слави – това е въпросът, над който всички

...
Какво цели Слави – това е въпросът, над който всички
Коментари Харесай

Няма не искам, няма недей!

Какво цели Слави – това е въпросът, над който всички си блъскаме главите тези дни. Първо прави партия, явява се на избори, печели много гласове и изненадващо партията му става втора политическа мощ в Народното събрание. Вместо обаче да вземе мандата и да сформира държавно управление, той ще го върне на секундата. Защо?

Поведението на Трифонов удостоверява съмнението, че в действителност той изобщо не е страхливец, както съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов. Напротив – всяко негово деяние е премислено. Очевидно „ ИТН “ има проект, на инат на еврейската мъдрост, че когато човек прави проекти, Господ се смее.

Във разновидността на Трифонов тази мъдрост звучи по този начин – до момента в който всички ние градим хипотези кой с кого и при какви условия ще образува коалиция, с цел да ръководи, боговете от обгърнатия в мъгла и загадъчност български обществено-политически Олимп потриват ръце и се заливат от смях, до момента в който слушат „ Калашников “ на Горан Брегович.

Отчетливо се оформя усещането, че Слави работи в унисон с желанията на лирическия воин от песента му „ Няма не желая, няма недей “. В нея един от създателите ѝ – актуалният народен представител от Има Такъв Народ Драгомир Петров, насочва много изрично обръщение: „ Няма не желая, няма недей, щом те искам, ставам изверг “. Пред такова безапелационно заявление, буйните мераци на лирическия воин явно ще се осъществен.

Въпросът е дали Слави може да стане изверг? Може и още по какъв начин! Явно зад мълчанието му, прекъсвано от къси постове във Facebook, се крие ненапълно скришен план. Донякъде, тъй като в целите си партия Има Такъв Народ поставя преди всичко промяната на изборната система и налагането на мажоритарния избор.

Подведено от концепцията за смяна и изхвърляне на „ токсичната “ ГЕРБ от политическия живот, болшинството в Народно събрание към този момент одобри на първо четене текстове за мажоритарната система. И единствено си заби нож в сърцето. Защото на едни избори по новия избирателен кодекс, нито „ Демократи за България “, нито „ Изправи се! Мутри вън! “, нито даже и „ ИТН “ ще влязат в който и да е идващ парламент. Просто тъй като мажоритарната система работи в интерес на огромните систематични партии. И на депутатските банки вечно ще седят представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия (ако дотогава не се разцепи окончателно), и, несъмнено, Движение за права и свободи като партия с регионално-географски статут. Ето тогава ще разберем за какво Слави става изверг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР