Какво трябва да ядете сутрин, за да се отървете от

...
Какво трябва да ядете сутрин, за да се отървете от
Коментари Харесай

Закуска за отслабване: Какво да ядете, когато сте на диета

Какво би трябвало да ядете заран, с цел да се отървете от непотребните килограми. Тук ще намерите менюта за закуска за тези, които желаят да отслабнат, а също някои практични препоръки.

За да бъде диетата ефикасна, закуската би трябвало да е засищаща. Това ще помогне да се избегнете потребността от лека закуска, което е толкоз неприятно за вашата фигура. За тези, които се пробват да отслабнат, диетолозите предлагат закуска с високо наличие на протеини. Тези съединения се усвояват постепенно и ще ви оказват помощ да сте сити до обяд. Освен това протеинът подкрепя мускулната маса, което може да усъвършенства главния метаболизъм (т.е. да усили броя на калориите, които тялото изгаря в покой).
Типичната протеинова закуска се състои от две яйца (под всякаква форма), парче шунка (не е наложително диетична), парче сирене (за предпочитане твърдо, защото би трябвало да се яде без хляб) и топла напитка без захар. Преди закуска можете да изпиете чаша лимонен сок на гладно: това е потребно за детоксикация на тялото.
Ето някои примерни менюта за диетична закуска:
· 2 рохки яйца, пуешка шунка, полутвърдо сирене, чаша кафе;
·  пържени яйца, бяло пилешко месо, полутвърдо сирене, чаша зелен чай;
· бъркани яйца, нарязана шунка, твърдо сирене, чаша билков чай;

Не сте на диета сега, а просто желаете да поддържате форма? В този случай диетолозите предлагат протеинова закуска с ниско наличие на въглехидрати. Принципът на менюто е елементарен: количеството храна остава същото като при диетата, само че една порция протеин се заменя с порция въглехидрати. Резултатът е закуска, която е задоволително изобилна, с цел да се избегне междинната закуска, само че вкусна, защото включва плодове.
В идеалния случай това хранене се състои от две филийки самун (пълнозърнести, към 50 g), порция протеин (едно яйце, парче сирене или парче шунка, 30-40 g), порция плодове ( 150 g) и топла напитка без захар. Можете също по този начин да започнете закуската си за намаляване с чаша лимонен сок, само че не е наложително.
 Какво закусват хората по света Какво закусват хората по света
За някои от нас закуската е най-важното хранене за деня, други я пропущаме. Независимо какъв е нашият хранителен режим, другите нар...
Примерни леки менюта за закуска:
· фино нарязан зърнен самун, едно рохко яйце, 2 мандарини, чаша кафе;
· 2 пълнозърнести сандвичи с самун с извара, фино нарязана круша, чаша зелен чай;
· 2 пълнозърнести филии, парче варена шунка, купа компот от праскови (без захар), чаша билков чай;
· 2 филийки пълнозърнест самун, бъркани яйца, грозде, чаша чай.
 Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран
Изследване на американски учени потвърждава, че прескачането на утринното похапване усилва повече от два пъти риска от атеросклероза -...

Ако желаете да отслабнете, избягвайте да ядете храни с високо наличие на захар за закуска. Не става въпрос единствено за сладкиши. Белият самун без коричка, както и печените артикули съдържат доста захари, заради което те способстват за образуването на мастни запаси. В допълнение, тези типове самун са с ниско наличие на диетични фибри, което значи, че те не са в положение да основат чувство за задоволеност за дълго време.
Трябва ли закуската да включва обичайни сандвичи с масло? Те са много потребни и питателни, само че, за жалост, за малко време утоляват глада. За да издържите до обяд, най-добре е да замените сандвичите с протеинова закуска.
Някои храни, които сме привикнали да ядем заран, не водят до намаляване. Например плодов сок: даже прясно изцеден и без добавена захар, той е по-вреден, в сравнение с потребен за фигурата. Чаша портокалов сок е без фибри, само че съдържа същото количество захар като три портокала. Най-добре е да изядете един свеж плод.
И един финален съвет: един път седмично се поглезете със закуска, която нарушава всички тези правила. Нека включва това, което желаете - мед, сладко, овесени ядки, кифлички... В последна сметка диетата не би трябвало да бъде наказване!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР