Какво толкова съществено се е променило в ДПС, че политическите

...
Какво толкова съществено се е променило в ДПС, че политическите
Коментари Харесай

Дал: Какво се промени в ДПС, та политическите инженери се втурнаха да обединяват

Какво толкоз значително се е трансформирало в Движение за права и свободи, че политическите инженери се втурнаха да „ сплотяват “. Това разяснява основателят и зам.-председател на Народна Партия „ Свобода и Достойнство “ (НПСД) Касим Дал на страницата си във фейсбук. 

Поводът са думите на почетния ръководител Ахмед Доган на новогодишното празненство в сараите: Може би тук му е мястото да се означи, че " външният напън " се преобразува в старания за помиряване и обединяване на всички, които са се отделили от Движение за права и свободи. Ние постоянно сме били доброжелателни, само че и кардинални. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който действително се разкайва-да заповяда. Но Движение за права и свободи си има Устав, който регламентира сходни обстановки. Външното акуширане на аналогични процеси на делене и сливане не е здравословно за нашите гласоподаватели, разгласи Доган.

Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци, да се обединят “, прикани на 24 декември почетният ръководител на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „ Балгьоч “. 

Зам.-председателят на ДОСТ Мехмед Ходжа отговори, че обединяване може да има единствено под шапката на ДОСТ.

Текстът на Касим Дал в този момент:

С оглед на спекулациите от последните дни за някакви обединявания и тем сходни декларирам следното:
С декларация от 02.12.2017 година Националния координационен съвет на НПСД препотвърди, посоката на развиване на партията, и съобщи ясно, че ние няма да предадем тези над 120 000 души които дадоха гласа си вярвайки, че имаме ясна цел и знаем по какъв начин да я реализираме. Ние продължаваме напред и като независим политически индивид, ще търсим опция за действително политическо наличие на малцинствата в българския политически живот. Нашата позиция е ясна още от учредяването на НПСД и ние не сме упълномощавали никой да приказва от наше име.
След всичко казано, обаче поражда един значим въпрос. Какво толкоз значително се е трансформирало в Движение за права и свободи, че политическите инженери се втурнаха да „ сплотяват “?
НПСД не търгува с доверието на своите гласоподаватели!

Днес на " Тюркян чешма " Движение за права и свободи организира митинг-мевлид в памет на жертвите на така наречен Възродителен развой, водачи и привърженци на ДОСТ ще се поклонят пред паметника, откакто ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отпътува за Момчилград. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР