Какво става?, Възможно ли е?, Наистина ли се случва?, Докъде

...
Какво става?, Възможно ли е?, Наистина ли се случва?, Докъде
Коментари Харесай

Щурмът на Гешев: кой ще е следващият?

" Какво става? ", " Възможно ли е? ", " Наистина ли се случва? ", " Докъде може да стигне всичко това? ". Напоследък непрестанно слушам сходни въпроси от хора, които са доста сюрпризирани и уплашени от шоуто на новия основен прокурор. Да, въпреки и да е леко оперетно и явно подражателско, то в действителност наподобява ужасно. Но към този момент нямаме право да се вършим на сюрпризирани и да храним илюзията, че живеем в (що-годе) правова и демократична страна. Защото неведнъж бяхме предизвестени. Просто някои до момента не са внимавали задоволително. Или не им се е вярвало. Далеч преди да поеме поста, бъдещият основен прокурор ясно сподели по какъв начин схваща и ползва правото и по какъв начин се отнася към правата и конституционните полезности (като разделянето на управляващите например). Сега просто се удостоверява от дълго време поставената диагноза.

Всичко може да се чака

Още тогава бе явен и отговорът на въпроса до каква степен може да стигне всичко това. Сега, в светлината на последните събития, вероятността просто се проясни още повече. Когато конституцията може да се разтяга като дъвка, а законите да се прескачат като локви по пътя (както в тази ситуация с офанзивата против президента и с оповестените СРС-та, само че не само), когато езикът на правото е сменен от популистки речи и политически квалификации, когато някой се изживява като първа и последна инстанция на справедливостта и законността и раздава правораздаване по малкия екран, когато една на практика неограничена и безконтролна власт очевидно е лишена от каквито и да било вътрешни задръжки, тогава отговорът е единствено един: може да се чака всичко, опциите са безпределни.

Така разумно стигаме до въпроса: кой ще е идващият? Отговорът гласи, че всеки е евентуално застрашен да попадне в този лист. И не е наложително да е направил нещо незаконно, с цел да получи " роля " в шоуто. Зачитат се и други " заслуги ". Ето кои са най-застрашените категории.

Да се готвят:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР