Какво става в момента - българското правителство казва, че е

...
Какво става в момента - българското правителство казва, че е
Коментари Харесай

Прогнозата за времето от НИМХ в момента зависи само от МОН

Какво става сега - българското държавно управление споделя, че е дало задоволително пари на Българска академия на науките, а Българска академия на науките споделя да търсим пари от страната. Затова желаеме да сме вторичен разпоредник на средства към Министерството на образованието и науките (МОН). Това съобщи шефът на Национален институт по метеорология и хидрология Христомир Брънзов пред Нова телевизия.
На въпрос дали има заплаха да спре прогнозата за времето, Брънзов отговори, че това в този момент зависи напълно от министъра на образованието Красимир Вълчев, който сега намира метод да отделя пари от бюджета на МОН, с цел да не спре Национален институт по метеорология и хидрология работа дефинитивно. Стана ясно и, че в Бургас към този момент не се работи 24 часа, а скоро това може да стане и в София.
По думите на Брънзов, с цел да може Национален институт по метеорология и хидрология да работи, трябват най-малко 1,2 млн. лв., а Българска академия на науките дава 45 000 лв.. Затова и работещите в Национален институт по метеорология и хидрология към този момент не желаят да беседват с Българска академия на науките.
Болно ни е на хората, които си отиваме след 4-5 години, че няма на кого да оставим това, което сме научили, сподели Брънзов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР