Какво става? Нормално ли е да не можеш да излезеш

...
Какво става? Нормално ли е да не можеш да излезеш
Коментари Харесай

Ново зверство! Непознат нападна жена, повали я на земята с удари в главата

Какво става? Нормално ли е да не можеш да излезеш умерено на улицата, тъй като не знаеш на какъв умопобъркан ще налетиш? Агресията - непредизвикана с нищо, в норма ли се трансформира? Кутията на Пандора ли се отвори и като лавина ни затрупват от ден на ден и повече сигнали за принуждение - нечовешко, зверско, брутално?, пише 
Прочетете още
На фона на вчерашните всеобщи митинги против насилието, което възмути хиляди българи, се е случило и това:

" Днес, 31.07.2023 година, в 14:20 ч., часове преди шествията срещу насилието над дамите, аз, 52-годишна жена, майка на 2 дъщери, работеща и плащаща налози, бях брутално нападната от чужд мъж на пазара “Димитър Петков ”. Без причина, до момента в който си вървях с покупките към колата.

Просто връхлетя върху мен и с удари в главата и челюстта ме смъкна на земята. Пред най-малко 10 души очевидци и в обсега на няколко камери за видеонаблюдение. Последствията - болки в главата и челюстта и строшен челен зъб.

Жалба в полицията, обзор от невролог и лицево-челюстен хирург и правосъден доктор. И никой от тези хора НЕ ме попита по какъв начин съм душевен. А аз съм ужасена.

Защото в случай че изродът, който ме атакува, бъде открит, ще бъде предизвестен и пуснат - телесните повреди са леки, а психическите контузии не се броят. И може още веднъж да нападне.

Защото имам 2 дъщери, които също могат да станат обект на експанзия.

Защото очаквам раждането на внучка, която ще пораства в страна, в която порезни рани, налагащи 400 шева, са лека телесна щета.

Благодаря на всички хора, които ми се притекоха на помощ! Благодаря и на вас, че прочетохте този не изключително радостен пост! ", написа Violeta Dragieva в обществените мрежи.

Постът на дамата още веднъж разбуни духовете и от мненията излиза наяве, че хората не просто не имат вяра на правосъдната ни система, само че не са и оптимисти.

Ето един обобщаваш коментар, изработен във Фейсбук:

" Държавата се трансформира в ужасяващо място за живот! Това е резултатът от дългогодишно мутренско ръководство, беднотия и народ, който няма спокойствието да изживее един естествен ден. Всекидневните вести са за брутални нарушители на независимост, убийци на пътя, шофиращи безнаказано, голяма инфлация... Хората живеят със запорирани сметки от всякакви ЧСИ - та за неплатени битови сметки и още доста много.Учудвате ли се, че сме в това състояние? Аз към този момент не! Всеки желае да живее в страна на правила, само че когато става въпрос да защитим правата си, вместо да станем всички дружно обединени и да не се прибираме от улиците, до момента в който не стане това, ние си протестираме всеки поотделно за нещата, които го вълнуват. Колкото и да съм позитивен човек и постоянно да имам вяра в положителното, аз към този момент в действителност не виждам светлина в тунела и в действителност се опасявам за това в какъв свят отглеждаме децата си.
Положението в цяла Европа е такова, не сме единствено ние, само че някак си тук нещата от дълго време излязоха отвън надзор и никой в Парламента няма " топките " да се оправи с това. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР