Какво ще стане, ако всички гласуват с бюлетина, а последният

...
Какво ще стане, ако всички гласуват с бюлетина, а последният
Коментари Харесай

Проф. Киров: Вторият опит за правителство ще е неуспешен. Какви са те, че да поставят условия?

Какво ще стане, в случай че всички гласоподават с бюлетина, а последният с машина, тогава неговия избор ще бъде очевиден, и назад. Каквото и да извършите, постоянно има риск. Затова секционната комисия, би трябвало да гласоподава последна и по този начин ще резервира тайната на вота на последния. Това разяснява проф. Пламен Киров по Българска национална телевизия. 

Забележките на президента не са до такава степен съществени, с цел да им се обърне внимание, счита той във връзка с ветото на Изборния кодекс, което наложи президентът.

Според него имало два казуса при даването на оръжие за Украйна. Това съглашение давало опция държавното управление да дописва листата, само че анексите нямало да бъдат утвърдени. 

Вторият проблем е, че конституцията изисквала военните контракти наложително да се ратифицират.

" Каква гласност има, когато ратифицирате със закон от едно изречение. А в съглашението виждате едни текстове, които са оповестени за секретни. Защо са оповестени за секретни? ", попита той. Състоянието на българската войска ще се разкрие, в случай че им дадем цялото въоръжение, счита проф. Киров. 

Според него украинският дипломат изискал съответни неща, тъй като знаел от " един български политик, който си призна в ефир какво можем да им дадем ". Проф. Киров попита дали прокуратурата се е задействала във връзка с този политик, тъй като той бил осъществил състава на шпионство от Наказателния кодекс.

" Не е редно да се дава това време, то за нищо не се употребява. Времето, което се даде на ГЕРБ трябваше да се употребява и от втората мощ. Приказки за наивници са, че би трябвало да се обезпечи време ". Това пък сподели проф. Киров във връзка с времето, което се дава на втората политическа мощ " Продължаваме промяната " до приемане на мандата.

Разговорите стартират още в изборния ден. Пет минути след изборния ден е ясно, добави конституционалистът.

Разбирам президента в тази комплицирана обстановка, добави той. И още: Излиза, че кретаме в тази процедура, тъй като измежду зима не можело да се вършат избори. Ако се наложи, ще ги вършим послед лято и измежду зима, в случай че би трябвало и на Нова година.

Вторият опит ще приключи с крах. Какви са тези хора да слагат условия. А останалите политически сили би трябвало да ги одобряват, може да го създадат, в случай че са в доста тежък махмурлук.

Той не подмна и акад. Николай Денков, който е претендента на Проманата за министър председател. Според проф. Киров това бил най-неуспешния учебен министър. Проф. Киров му " ял попарата като учител ".

Третият мандат най-вероятно ще бъде на " Български напредък ", предвижда още той.  С разпъване на процедурата давама опция на едно посолство да се ориентира, добави юристът. 

Той счита, че третата мощ не трябва да бави проучвателния мандат повече от седем дни.

Ние сме в класическа конституционна рецесия - Конституционен съд е с повърхностен състав, двама съдии не са определени. Да не приказваме за Висш съдебен съвет, Инспектората, за основния контрольор. 

Не би трябвало да се маха фигурата на служебното държавно управление, в случай че нямаше такова, щеше да ръководи държавното управление на Кирил Петков, което е първото държавно управление, паднало с избор на съмнение, заключи юристът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР