Какво ще се случи с т.нар. Дупка – спорният имот

...
Какво ще се случи с т.нар. Дупка – спорният имот
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Искам варненци да решат какво да има на мястото на Дупката 


Какво ще се случи с така наречен Дупка – противоречивият парцел в центъра на Варна, изплатена от предходната кметска администрация за 43 млн. лева? Отговори потърсихме от кмета на Варна Благомир Коцев в “Денят на Фокус “ по Радио “Фокус “.

“Предната администрация е платила тези държавни средства. Щастлив съм, че успяхме да отвоюваме дребна победа, само че една трета от въпросната дупка още е в частни ръце. Две трети от дупката са съвсем 3 декара – това е язва в центъра на града. Ликвидацията на сдружението съвсем е завършила и е въпрос на дни да се завърши процедурата – тази процедура ни лиши 3 месеца плътна работа на кметската администрация. Работихме с Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, като процесът се забави от предната администрация “, разясни кметът на Варна.

Останалите 900 кв.м. са благосъстоятелност на частно сдружение, те са въпрос на договаряния, които общината би трябвало да стартира. “Ние би трябвало да водим този развой и реализацията на обекта е добре да бъде под водачеството на общината, не на частното лице и се надяваме на схващане “, даде детайлности Коцев.

“Собственикът има предложение, квалифицирано към общината, считам, че е редно да се подходи по различен метод – общината намерено да сложи въпросът пред обществото. Варненци би трябвало да решат какво да се случи с това значимо за града място. Едно огромна постройка, още повече търговски център, не би стояла добре на пешеходната алея съгласно мен. Искам варненци да вземат решението.

На мястото на Дупката имам хрумвания, само че мисля, че би трябвало да се мине през нещо като локален референдум. Хората се чувствителни на тематика презастрояване, персоналното ми мнение е, че би трябвало да има повече пространство. Преди на мястото на дупката имаше площад. Дори да има постройка там, мисля, че би трябвало да има пространство за пешеходците и такава постройка би трябвало да бъде дребна “, сподели още Благомир Коцев
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР