Какво ще се случи с марките, монетите и паспортите, които

...
Какво ще се случи с марките, монетите и паспортите, които
Коментари Харесай

Кралско брандиране: Какво ще се случи с марките, монетите и паспортите?

Какво ще се случи с марките, монетите и паспортите, които са брандирани с лика на кралицата?

След 70 години на трона, кралица Елизабет II се трансформира в неразделна част от всекидневието на общността във Англия. Свикнали са да виждат нейния портрет, профил и герб в писмата, в парите и даже на кутиите със зърнени храни.
На всичките 29 милиарда монети
в обращение в Обединеното кралство е изобразен ликът на кралицата. Последният дизайн е от 2015 година, Елизабет Втора там е на 88 години. Това беше петият монетен портрет, който беше основан по време на нейното ръководство.

Все още не се знае по кое време ще стартират да се издават монети с лика на Чарлз III, само че е доста евентуално монетите на кралицата да останат в обращение в продължение на доста години.

През 2018 година от Кралския монетен двор в чест на 70-ия рожден ден на Чарлз III сподели по какъв начин би изглеждала монетата с него. Той ще бъде изобразен извърнат на другата страна – наляво. Традицията повелява посоката, в която е извърнат монархът върху монетите, да се редува за всеки нов монарх.
От 1967 година всички марки,
издадени от Royal Mail, имат изпъкнал контур на страничния профил на кралица Елизабет II.

Сега Royal Mail ще спре да създава тези марки, макар че те към момента могат да се употребяват върху писма и пратки.

Новият крал е попадал на марки и преди, само че от Royal Mail към момента не са дали информация по какъв начин ще наподобяват новите дизайни с него.

Кралски шифри има и върху доста пощенски кутии.

Повече от 60% от 115 000 пощенски кутии в Обединеното кралство носят знака EIIR на кралица Елизабет II – E за Елизабет и R за Regina, което значи кралица.
От шише на кетчуп до парфюм,
кралските гербове участват даже и върху хранителни артикули, дружно с надписа „ С спогодба на Нейно Величество кралицата “.

Това са артикули, които са получили Кралска заповед, което значи, че компанията, която ги създава, постоянно доставя Кралските семейства.
Всички английски паспорти
се издават на името на Нейно Величество и към момента са годни за пътешестване, само че за новите паспорти надписът отвътре на предната корица ще бъде обновен на Негово Величество.

Полицейските сили в Англия и Уелс ще би трябвало да сменят кралския код на кралица Елизабет II в центъра на табелите на шлемовете си.
Думите на националния химн
ще бъдат изменени от “God Save the Queen ” на “God Save the King ”, както е в оригинал. 

След като Чарлз бъде публично провъзгласен за крал на публична гала, ще бъде направено обществено известие от балкона на двореца Сейнт Джеймс.

След това националният химн ще бъде изпълнен с думите “God Save the King ”, изпяти за първи път от 1952 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР