Какво ще се случи с икономиката ни по време на

...
Какво ще се случи с икономиката ни по време на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с икономиката ни по време на кризата?

Какво ще се случи с стопанската система ни по време на рецесията и каква зима ни чака? Темата събра в ефира на  финансиста Любомир Дацов и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

" За да се реши дали едни ограничения са съответни и на място, би трябвало да имаме общата визия. Нямаме такава оповестена държавна икономическа рамка. Може би ще бъде оповестена след няколко дни, защото бюджетът до края на месеца би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание. Всички тези заплащания са разноски, които не са ориентирани с тъкмо избрана цел. Това, за него, значи, че държавното управление си показва възобновяване на стопанската система сред 3-4% през идната година и рецесията да е отминала. Това са параметри на оптимизма ", изясни Любомир Дацов.

Тезата му поддържа и ръководителят на АИКБ. " Тези пари ги няма и няма да бъдат създадени през идната година. Тази година имаме забележителен Брутният вътрешен продукт – ние го предвиждаме сред 3,5 до 5,5%. Тези няколко милиарда допълнително разноски ще доведат до недостиг в бюджета, което ще докара до заем ", сподели Васил Велев. Според него сегашният заем ще стигне, в случай че не се прибегне до превъоръжаване и няма други непредвидени разноски. За него редица от тези увеличени разноски са неправилни и се вършат по погрешен метод. 

Според Васил Велев, внезапното увеличение на минималната пенсия обезсмисля обезпечаването върху действителните приходи. Това е явен сигнал – осигурявай се на минимална заплата, тъй като най-после ще получаваш една и съща пенсия. 

" Минимална пенсия изобщо не би трябвало да има, пенсията е такава, за колкото си се обезпечил. Когато пенсията е толкоз дребна, че не може да се живее обикновено с нея, тогава влиза в действие общественото подкрепяне ", изясни Велев.

" Това, че се подпира най-ниската пенсия изпод и тя се усилва, това води до номинално изменение на пенсиите за идната година до 7%. Смятате ли, че това е обикновено? ", попита финансистът Любомир Дацов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР