Какво ще се промени с новите правила при кормуването и

...
Какво ще се промени с новите правила при кормуването и
Коментари Харесай

За новите правила при кормуване и шофьорски изпити

Какво ще се промени с новите правила при кормуването и шофьорските изпити – тематиката в „ Денят стартира “ разясниха инж. Емил Панчев – ръководител на Съюза на автомобилистите и Йонко Иванов – ръководител на Съюза на центровете по авто-мото подготовка.

Шофьорските изпити са една от най-важните стъпки при образованието на новите водачи, само че резултатите от тях не са определящи за държанието на пътя, съобщи инж. Панчев.

„ За да има по-добра сигурност на пътя, би трябвало да съблюдаваме така наречен тактика за сигурност на придвижването – тя стартира да ни учи още от детската градина, в фамилията, в учебно заведение, а там не са доста розови нещата. Трябва да сме надалеч от мисълта, че единствено шофьорският курс може да ни научи да сме по-възпитани на пътя, да не използваме алкохол и така нататък “

Йонко Иванов уточни, че от началото на годината до момента смъртните случаи на пътя са 122, като статистиката не се разграничава изключително от предходната година. Коментира, че всички нововъведения във връзка с линейния надзор и глобите не работят, както и че има големи пропуски при организацията на придвижването.

Затова Автомобилна администрация предлага повишение на условията към кандидат-шофьорите и инструкторите. „ Изпитът се трансформира в теоретичната си част, там се получават едни нови клипове, които в случай че се пипнат още малко, биха могли да бъдат потребни и в процеса на образование, и в самите обстановки, в които водачът би попаднал “, изясни Иванов.

По думите му това ще докара доста от кандидат-шофьорите в обучителните зали, с цел да видят образно по какъв начин да се оправят на пътя, а не да зубрят листовки. Иванов обаче посочи, че има механически проблеми, които ще попречват практическия изпит. „ Втората част е цялостна измама – да те изпитват с GPS. На 6 април имаше работна среща, демонстрираха ни пет графични формата и не стана ясно по какъв начин ще се организира този изпит. Да не приказваме, че преди няколко седмици имаше цялостен срив в ситемата, към два-три часа нямаше интернет и претендентите се явиха на два-три изпита “.

Маршрутите ще се дефинират на инцидентен принцип, след което кандидат-шофьорите ще получават команди от таблет в ръцете на изитващия. Ако прекъсне интернетът, е планувано изпитът да продължи, като изпитващият ще дава насоки.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР