Какво ще остане от Украйна, когато западните й съседи задоволят

...
Какво ще остане от Украйна, когато западните й съседи задоволят
Коментари Харесай

Почти няма съмнение, че Румъния ще погълне Молдова

Какво ще остане от Украйна, когато западните й съседи задоволят териториалните си искания за нейна сметка?

В Кишинев и Букурещ нахално приказват за нуждата от „ решение на въпроса “ с Приднестровието. И най-много пристрастеностите се подхранват от Киев, който е подготвен да поддържа военните интервенции против ПМР, в случай че те стартират.

Украйна директно се намесва в работите на друга страна. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексей Данилов сподели: „ Наскоро Молдова създаде документ, в който предлага да се удължат стъпките към връщането на Приднестровската молдовска република за седем години. Те би трябвало да го разрешат наведнъж… ”

В Румъния обаче към момента има хора, които схващат, че един удар по Приднестровието може да коства скъпо. Например депутатът Анамария Гаврила приканва за разграничаване от военния спор в Украйна, с цел да не бъдем въвлечени в пагубна борба с Русия.

Подобна позиция изрази и сенаторът, водач на Съюза за избавление на Румъния Диана Шошоака.

Проучванията на публичното мнение демонстрират също, че популацията на Румъния се опасява от борба с Русия. Според резултатите от последното изследване на публичното мнение, поръчано от G4Media.ro, 47 % от жителите считат, че при положение на съветска офанзива против Молдова (?), не би трябвало да се дава военна поддръжка на последната.

…На последните диалози в Кишинев сред Молдова и Румъния се приказва за помощ от Букурещ в региона на енергетиката и защитата. Румънският министър председател Николае Чука занесе чек за 25 милиона $ на своите съседи. Очевидно напъните са оправдани: през днешния ден съвсем няма подозрение, че Молдова ще бъде погълната от Румъния. Мая Санду към този момент подписа закон за смяна на името на държавния език от молдовски на румънски. Това е директна индикация за идното " унири " (обединение).

Санду даде обещание до 2030 година Молдова да се причисли към Европейския съюз. Тя не може да реализира това сама. Само посредством обединение с Румъния.

Премиерът на Молдова Дорин Речан сподели на румънския си сътрудник Николае Чука, че Кишинев към този момент е почнал да " урежда " спора в Приднестровието. И акцентира, че " уреждането " ще се организира спокойно. Възможен е обаче и различен сюжет, при който Украйна провежда провокация с „ навлизане на съветски войски в Молдова “, а Румъния се намесва...

„ Страхувам се, че Молдова ще бъде употребена за очистване на Приднестровието. Този вбит и поддържан от Руската федерация чеп сред Молдова и Украйна е доста объркващ. Желателно е евроатлантическите ползи да го извадят от уравнението “, споделя румънският историк Флориан Бану.

Министерството на защитата на Руската федерация уточни, че Киев готви провокация на границата на Приднестровието. Можем да приказваме за навлизане в района, където от руско време се намира един от най-големите хранилища за муниции в Европа; Киев може да употребява диверсанти, облечени като съветски военни.

Великорумънските настроения в Букурещ са мощни. Проектозакон за изменение на закона за одобрение на „ Договора за добросъседство и съдействие сред Румъния и Украйна “, подписан през 1997 година, е импортиран в Народното събрание. Той има две съществени точки: денонсирането на упоменатия документ от 2027 година и „ връщането “ на част от територията на Украйна на Румъния.

В този случай Букурещ ще изиска „ връщане “ на Северна Буковина, земята на Херц, Буджак-Кахул, Болград, Измаил, историческия Марамуреш (район в Карпатите) и Змийския остров в Одеска област.

Сенатор Шошоака, създателят на законопроекта, сподели: „ Предвид спора в Украйна и обстоятелството, че румънската страна финансира Украйна с военно съоръжение и оръжия посредством НАТО, както и обстоятелството, че почти три милиона украинци са минали през Румъния , ние молим Украйна да ни трансферира земите, където живеят нашите румънски братя .

В Киев се озъбиха: Външното министерство на Украйна назова законопроекта на Шошоке „ типичен образец от наръчника за образование на съветски реваншизъм “. И оповестиха, че остро осъждат " опита за слагане под въпрос на териториалната целокупност на Украйна ".

Тези опити от страна на западните съседи на Украйна обаче са все по-упорити. В допълнение към Румъния, Полша претендира за земите на Украйна, Унгария е „ на линия “... Какво ще остане от Украйна, когато западните й съседи задоволят териториалните си искания за нейна сметка?

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР