Какво ще кажете, ако ви открехнем, че има начин сами

...
Какво ще кажете, ако ви открехнем, че има начин сами
Коментари Харесай

Методът на осъзнатото сънуване: 3 начина да сънувате това, което желаетe

Какво ще кажете, в случай че ви открехнем, че има метод сами да си измислите сюжет за най-интересните нощи в живота си?

Методът на осъзнатото сънуване, прочут като Shifting (изместване на реалността), става все по-популярен. Потребителите на обществени медии споделят способи да се потопят в основани от тях фантастични светове по време на сън. Всичко, което е належащо, е вярна подготовка. Някои считат това за цялостна нелепост, до момента в който други удостоверяват успеваемостта на техниките със личен образец.

Shifting – или изместване на действителността

Shifting се превежда от британски като " смяна ", а в тази ситуация - " изместване на действителността ". Практикуващите споделят, че е мъчно да се влезе в стремежи сън от първия път. Но хората с положително въображение опровергават това мнение. За да проработи то, те предлагат да се подготвите добре авансово благодарение на специфични техники.

Тийнейджърите имат вяра, че осъзнатото сънуване е тогава, когато можете да контролирате сънищата, което ги прави много реалистични. Всъщност това е естествен сън. През втората половина на нощта спим по-нестабилно, по тази причина, когато се събудим, си спомняме по-добре какво сме сънували. Сънищата в действителност могат да бъдат програмирани и, в случай че имате шанс, да " говорите " насън с обичаните си герои. За да създадат това, те даже пишат сюжет на мечтаните сънища.



За какво са сюжетите?

Феновете на „ шифтинг “-а настояват, че, с цел да се потопите изцяло в нощната виртуалност, би трябвало да напишете сюжет авансово. Трябва да посочите всичко, което бихте желали да видите насън. Без ограничавания.

За предпочитане е да записвате импровизациите си по остарелия метод – на хартия, само че можете да го извършите и на компютър или на смарт телефона си. Това е належащо, с цел да запомните всички детайлности. Между другото, не е належащо да запомняте сюжета, само че е наложително да го прочетете преди лягане.

Правилният сюжет се състои от няколко точки:

- Трябва да измислите или употребявате вашите данни в „ новата галактика “: вашето име, пол, възраст, раса, външен тип, гении, характер;
- Запишете героите, които ще се появят в сюжета. Те могат да бъдат взети от обичаните ви телевизионни излъчвания, игри, книги, или от действителния ви живот. ;  
- Решете кой сте за героите в съня си: другар, брат, сватовник, обичано куче или зложелател на огнедишащия дракон;
- Помислете за място, където ще се появите насън: гора, палат, друга планета;
- Опишете възприятията, които би трябвало да изпитате. Можете да изберете всичко: боязън, наслада, обич, любознание, удоволствие;
- Важно е да решите какъв брой значим сте в съня си. Ти основният воин ли си, или наблюдаващият? Ще бъдете ли запомнен в новата Вселена, или ще напуснете " играта " неусетен?
- Напишете стоп дума, отбелязваща финала на съня.



Защо имате потребност от стоп дума

Цялото ви измислено деяние не може да продължи постоянно, тъй че би трябвало да го хванете в избран миг и да го „ изключите “ в точния момент, с цел да го запомните, когато се разсъните. Известно е, че човек помни единствено последните пет минути от сънищата, макар обстоятелството, че през този интервал могат да се случат събития, които лишават час или седмица. Оказва се, че мозъкът работи цяла нощ и той самичък измисля какво да гледаме. И тук най-важното е да не пропуснете обичаната си история и да се разсъните в точния момент, с цел да отворите очи и да се насладите на спомените от приказката, която сте гледали.

Стоп думата или, както я назовават още – избавителната дума, ще ви разсъни сега, в който е належащо. Затова тя би трябвало да бъде записана в сюжета. Вашият сигнал за пробуждане би трябвало да е специфичен – подобен, който в никакъв случай не бихте споделили в действителния живот. Измислете нещо комплицирано. Мозъкът ви ще запомни думата и до момента в който се движите в „ паралелната действителност “, ще я произнесете, с цел да се разсъните.

Друг вид за пробуждане е будилник, само че в този случай няма да можете да контролирате събуждането си в съня си. И това от време на време е належащо, в случай че да вземем за пример паралелната действителност е станала изцяло страшна и желаете да свърши допустимо най-скоро.



Как да влезете в режим “шифтинг “

Преди да си легнете, прочетете сюжетите си и освободете мозъка си от натрапчивите мисли. Трябва да се отпуснете, да легнете и да се подготвите за нощната приказка.

1. Един от най-известните способи да изпаднете в съзнателен сън е да пандизите очи и да отброите от 100 до едно . Стаята би трябвало да е изцяло тъмна. Отворете прозореца, с цел да влезе чист въздух в стаята. В този случай главата може да е хладна, само че краката би трябвало да са топли.

2. Вторият ефикасен метод е да си визиите, че преследвате един от вашите герои. Тичайте да вземем за пример след Белия заек, в случай че шифтингът ви е обвързван с Алиса в страната на чудесата. Преодолявайте трудности под формата на хълмове, гъсти гори, ливади, полета.  Достатъчно е просто да си фантазирате, че Заекът се е скрил зад вратата и би трябвало да я пробиете. Оставете Заека да тича в намерено пространство. Поздравления, вие сте заспали.

3. Третият метод е да " влезете " в тялото си . Легнете свободно, тъй че ръцете и краката ви да не се пресичат, най-добре на звезда. Можете да си визиите по какъв начин вървите нагоре по стълбите, вървите дълго време, на практика изкачвате небостъргач, по-късно преминавате през отворената врата и се виждате. Легнете и се слейте с тялото си, като си представяте по какъв начин натежава първо главата, а по-късно ръцете и краката. Няма да забележите по какъв начин изпадате в сън и тогава мозъкът ще ви подреди да видите какво в действителност сте желали. 

Какво споделят тези, които практикуват “шифтинг “

„ Четири часа сутринта. Току-що се разсъниха от осъзнатото сънуване... Прекарах 8 месеца в Хогуортс. Искам да се върна, дано се върна. "

„ Осъзнатото ми сънуване беше съпроводено от много необичайно чувство. Ръцете ми изтръпнаха, след това усетих леко трептене, тялото ми се напрегна и чувството за досег изчезна. Измислих сюжета, -преброих до 100, представяйки си стълба. За да заспя, избрах комфортна поза в леглото, концентрирах въображението си и се пробвах да изпитам комфорт и успокоение. Успях: „ вървя “ от време на време в телевизионния сериал „ Имало едно време “ и в продължението на „ Имало едно време в страната на чудесата “.

„ Не стигнах тъкмо там, където желаех и това, за което написах сюжета. Но се заредих с фантазиите си. Отдавна мечтаех за мястото, което желаех да посетя.
Интересните сънища са, несъмнено, положителни. Но не забравяйте за действителността: тя може да се окаже доста по-вълнуваща от всевъзможни сънища и фантазии.



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР