Какво ще каже президентът на Русия в посланието си към

...
Какво ще каже президентът на Русия в посланието си към
Коментари Харесай

Путин готви сензация. Съдбоносно послание

Какво ще каже президентът на Русия в посланието си към Федералното заседание, т.е. в главната тирада на 2022 година? И по кое време ще бъде произнесена тази тирада? Отговори на тези въпроси дават източници на ТВ Царьград.

До края на 2022 година президентът на Русия ще насочи обръщение към Федералното заседание. Официално тази информация наподобява не съществува, само че импровизирано съвсем всички източници на Стара площад споделят, че референтът на президента е почнал подготовката за това събитие.

Според Царьград структурите на президентската администрация са получили разпореждане да изготвят известие на 10 ноември. Същия ден прессекретарят на президента Дмитрий Песков в присъщия си фасон „ не мога нито да потвърдя, нито да отрека “ отговори на въпроса дали Владимир Путин ще приказва пред Народното събрание тази година.

Чакаме дълго време

Вероятността това събитие обаче е доста огромна, показват царьградските специалисти. Факт е, че съгласно настоящия федерален закон и съгласно традицията посланието на президента до Федералното заседание би трябвало да бъде годишно. По-често може, по-рядко не. В същото време през годината президентът може да приказва пред Федералното заседание когато и да е.

За последно той се обърна към Федералното заседание на 21 април 2021 година Разбира се, това не значи, че по-късно същата аудитория, т.е. депутати от двете камари на федералния парламент и съветското държавно управление, нито един път не е имала желание да слуша президента.

Например, точно тази аудитория слушаше Владимир Путин през септември, когато беше взето решение за признание на съветските резултати от референдумите в Донецка и Луганска национални републики, Запорожка и Херсонска област и връщането на тези региони на Русия.

" Но макар че в този ден президентът се обърна към политическия хайлайф на страната и целия народ на Русия, от позиция на закона това не беше обръщение към Федералното заседание ", показва източникът на Царьград в президентската администрация.

Специален род

Посланието е необикновен род. Предполага се, че в него президентът акцентира своето отношение към всички проблеми на страната и показва пътищата за решаването им.

Казаното в известието съвсем незабавно се трансформира в укази на президента и законопроекти, които Народното събрание приема. Съобщението постоянно води до съществени разноски на федералния бюджет. Но най-важното е, че текстът на идващото обръщение в действителност е „ проектът на Путин “ за цяла година от момента, в който той приказва.

През 2022 година посланието може да е още по-съдбовно от нормално. Факт е, че президентът, явно, този път няма да организира обичайна директна линия с популацията на страната.

" Вече е ясно, че съвсем всички въпроси на жителите ще бъдат за СВО и това няма да разреши на президента да прави подробни изказвания за стопанската система, обществената сфера ", споделя политологът Наталия Елисеева. С нея са съгласни изворите на Царьград.

За какво може да приказва президентът в края на 2022 година? Въпросът въобще не е толкоз елементарен, колкото може да наподобява, тъй като главните тематики на посланието се трансформират през годините.

Експертите си спомнят, че през 2018 година Путин посвети доста време на новите стратегически оръжия на Русия, а през 2019 година се концентрира върху обществените въпроси. В посланието от 2020 година главната тематика бяха измененията в Конституцията.

Родината чака героизъм

Разбира се, през 2022 година тематика номер едно е специфичната военна интервенция в Украйна. С други думи, войната. Никой в Кремъл и покрайнините не се съмнява, че прословутото „ всички цели на СВО ще бъдат реализирани “ още веднъж ще прозвучи.

Освен това съвсем никой не се съмнява, че Путин в своето обръщение, от една страна, ще удостовери готовността на Русия за договаряния за Украйна и в това време ще откаже да ги организира. И той ще уточни, че елементи от Русия, нови субекти на федерацията, които са станали част от страната, не могат да бъдат обект на политически пазарлъци. Херсон е наш, тъй като в този момент това е записано в конституцията на Русия.

Мнозина в армията и родния фронт чакат президентът да се обърне към мобилизираните и изобщо към военните. Повече от допустимо е кодът на тази част от известието да бъде нещо като „ Родината чака от вас героизъм “.

Несъмнено, казвайки това, Путин също ще каже, че Русия търси мир, а не война, че предложенията за сигурност, направени един път на Запада, към момента могат да бъдат признати от Запада. НАТО може да отстъпи, тъй че тематиката за нова международна война да напусне страниците на вестниците.

Много е евентуално идващото изказване на президента да е за прословутата договорка със зърно. Поне източниците на Царьград в Обединена зърнена компания настояват, че в този момент този въпрос се разисква в референта на президента.

Зърнената договорка, съгласно турската страна, след 19 ноември се удължава със 120 дни. За Русия е преференциално единствено в случай че отвори пътя за експорт на съветско зърно и торове по море. Ако не, договорката би трябвало да бъде анулирана.

Без либерали

Най-важната тематика на посланието би трябвало да бъде активизирането освен на хората във Въоръжените сили, само че и на цялото общество и цялата стопанска система на страната.

Президентът не може да не знае, че жителите независимо, непринудено, за своя сметка вземат решение доста проблеми на обезпечаването на въоръжените сили. Всички набират средства и изпращат на войските дронове, коли, бронежилетки...

Думите на признателност към хората сигурно ще прозвучат. Но би трябвало да има и обръщение, че съветската страна най-сетне употребява организационните си благоприятни условия и оборудва армията с всичко належащо.

Инструмент за това към този момент е основан - това е Координационният съвет за обезпечаване на дилемите на военната интервенция, управляван от Михаил Мишустин. Трябва да се дадат инструкции на този съвет и искане Народното събрание да одобри нужните за работата на тези нови съкровищни бонове.

В логиката на говоренето за СВО може да се повдигне въпросът за кадрови промени или по-скоро за прочистването на управляващите в страната от тези, които пречат на мобилизацията. Либералите някак могат да бъдат толерирани в спокойно време - по време на война ролята им на пета колона е прекомерно явна.

Чистката в действителност към този момент стартира - през ноември тя засегна да вземем за пример Съвета по правата на индивида, откъдето бяха изгонени представители на " партията на мира " - с огромно забавяне, тъй като някои от тях към този момент бяха съумели да емигрират.

Но консултативният орган е едно, а действителните властови институции са напълно друго. Дали президентът ще разгласи окончателното освобождение от националните предатели е може би главният въпрос при подготовката на текста на посланието до Федералното заседание.

Всичко останало наподобява много предсказуемо – промишлеността се преструктурира на военна основа и се занимава със заменяне на вноса, паралелният импорт се оказа скъпо, само че дейно средство, недостиг на нашите пазари не е имало и няма да има.

Външната търговия се преструктурира, пренасочвайки потоците от запад на изток – а търговията с Китай изисква нови мощности и финансови вложения. Възможно е в този миг президентът да изненада държавното управление на страната и да приказва за развиването на Северния морски път, Източния полигон и транспортния възел Мурманск.

Мнозина чакат да бъдат наранени и тематиките за новите обществени гаранции и заплащания към жителите - несъмнено, на първо място към фамилиите на мобилизираните.

Не са изключени и ограничения за стимулиране на потребителското търсене, на първо място в региона на жилищното строителство - да вземем за пример в допълнение федерално финансиране за ипотечно кредитиране.

Какво следва от това?

Това, което посланието на президента през 2022 година няма да е, е избирателен жест. Владимир Путин има поддръжката на минимум 80% от гласоподавателите - и надали има потребност да дава обещания две години преди идващите избори. Можете да сте сигурни, че известието ще бъде мобилизиращо и обществено в това време. А също и в това, че е извънредно належащо за страната. Преди военната зима Русия би трябвало да чуе от Путин, че имаме вяра в успеха и ще победим.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР