Какво ще е бъдещето на кабинета Денков-Габриел и ще се

...
Какво ще е бъдещето на кабинета Денков-Габриел и ще се
Коментари Харесай

Какво ще е бъдещето на кабинета „Денков-Габриел” и ще се стигне ли до ротация?

Какво ще е бъдещето на кабинета „ Денков-Габриел ” и ще се стигне ли до ротация? В какво положение е „ сглобката ”, има ли утешение в страната или бушува още напрежение? Тези тематики разясниха в предаването „ Здравей, България ” на Нова тв политолозите Румяна Коларова, Любомир Стефанов и някогашният министър Мирослав Севлиевски.


„ И сегашното, и бъдещето на това държавно управление зависят не от помирение, а от степента, в която ще могат да работят дружно и да реализират действителни управнически цели. Въпросът не е какви са връзките посред им, а какъв е резултатът, до който стигат ”, разяснява Румяна Коларова.

Според нея би трябвало да се гледа законодателната активност в Народното събрание и изборът на хора в органите с изминал мандат сега.
 
Мирослав Севлиевски даде две оферти, които щели да покажат, че ръководството прави работа.

 

„ Веднага да анулират мораториума за изследване на газ в България. „ Атака ” го наложи преди десетина години. Пагубно е за България, би трябвало да бъде отстранено, обслужва съветските ползи. Второ – да пуснат безвъзмездни нощни влакове от София до Бургас и Варна, с цел да могат младите да вървят без пари на море това лято. Това могат да създадат в този момент, когато гледат бюджета ”, сподели Севлиевски.

 

 

Любомир Стефанов разяснява, че законодателството сега е „ на трупчета ”. „ Парламентарните комисии не работят и това е вследствие, че обединението не сработва. Едните се гнусят, другите ги е позор. Както желаят да го квалифицират, в учебниците ще написа – коалиция. Ако по-бързо го формализират, с цел да смъкват градуса на напрежение, нещата ще тръгнат ”, сподели Стефанов.

 

Румяна Коларова очерта и най-важното пред ръководещите. Първо - да одобряват бюджета. И второ – до октомври да одобряват 20-те закона по ПВУ.

 

Според Севлиевски страната ни би трябвало да постави всички старания да влезе в Еврозоната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР