Какво се строи в сърцето на парка в бургаския ж.к.

...
Какво се строи в сърцето на парка в бургаския ж.к.
Коментари Харесай

Какво се строи в сърцето на парка в ж.к. „Славейков“ в Бургас?

„ Какво се строи в сърцето на парка в бургаския ж.к. „ Славейков “? “

Този въпрос зададоха бургазлии в обществените мрежи видя публицист на Искра.бг . Някои допуснаха, че са фитнес уреди, други детска площадка, а трети – Евангелска черква.

От редакцията ни се свързахме с пресцентъра на Община Бургас , където общително ни обясниха, че това не е тяхна самодейност , само че знаят за нея. По думите им сега се изграждала детска площадка с павилион за кафе и сладоледи . Инициативата била на една от най-големите компании, производител на храни и питиета в света, като те плащали всичко .

От локалната администрация не съумяха да ни отговорят тъкмо какви уреди ще има, нито дали до мястото, където към този момент има един павилион, ще бъде комплициран и втори.

Припомняме, че на мястото, където сега се строи новото оборудване,, която от години се разрушаваше и беше рискова за децата.

 

В парка в ж.к. „ Славейков “ към този момент има няколко детски площадки , като едната беше изцяло актуализирана през миналата година. Няколко пъти сме съобщавали и за рискови такива . Една от тях беше ситуирана в парка против един от входовете на комерсиалния център „ Престиж “, като от нея липсваха дъски и стърчаха пирони . Впоследствие и след голям брой сигнали тя беше отстранена .

От Искра.бг помолихме за информация каква ще бъде ориста на терена там и дали ще бъде направено ново пространство за децата, само че от пресцентъра на Общината ни дадоха отговор да създадем публично питане и на база на него ще ни отговорят.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР