Какво се случва в салона на учителите? Когато бяхме деца,

...
Какво се случва в салона на учителите? Когато бяхме деца,
Коментари Харесай

Преглед на филма: В „The Teachers’ Lounge,“ едно средно училище като микрокосмос на проблемен свят

Какво се случва в салона на учителите? Когато бяхме деца, тази затворена врата изглеждаше толкоз дразнещо забранителна, въпреки че евентуално криеше единствено отпиване на кафе, лек диалог и оценяване на хартия.

Е, не в брилянтно опънатата и поглъщаща „ The Teachers' Lounge, ”, в която тази стая – и последователно цялото учебно заведение към нея – е хазаин на разширяваща се мрежа от неспокойна динамичност на властта, взаимно съмнение и дезинформация, и това е единствено за начало. Този филм също изследва културата на анулацията, институционалния расизъм, правата на цялост на персоналния живот и даже цензурата и свободата на печата.

Това е доста за едно приблизително учебно заведение. Но сценаристът и режисьор Илкер Чатак съумява, подкрепят от отличните осъществявания в близост и две в действителност превъзходни: Леони Бенеш като идеалистичен нов преподавател и сърцераздирателния Лео Стетниш като неин проблематичен възпитаник. (Филмът, предлагането на Германия за премиите на Академията, с съображение влезе в късия лист за най-хубав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР