Какво се случва със социалната мрежа и сигурността на профила

...
Какво се случва със социалната мрежа и сигурността на профила
Коментари Харесай

Когато ти деактивират профила във Фейсбук без никакво обяснение и причина

Какво се случва със обществената мрежа и сигурността на профила ни
Превръща се във все по-често събитие да чуем от наши другари или сътрудници, че са влезнали за следващ път денем в профила си във Facebook и са разбрали, че той е деактивиран. Обичайно липсва посочена причина и мейл, в който да обяснят за какво. В още по-голям проблем се трансформира фактът, че не знаем нито къде, нито на кого да пишем, с цел да пожелаеме и получим противоположна връзка.

И по този начин...тези 30 дни, в които можем да апелираме, незабелязано отминават, а с тях и всички наши страници и групи, които сме основали и администрираме от години. Само в ден едно има алтернатива да изтеглим информация от платформата, само че на никое място няма инструкции какво тъкмо ни се " поставя ". А какво се случва с нашите фотоси, с друга значима информация, с цялата ни контактна мрежа? Никой не знае...

 

Опитите ни да открием въпреки всичко някакъв контакт, опират до откриването на мейли, на които никой не дава отговор. Опитваме се да дадем доклад за казуса през профилите на наши другари и близки и да окажем нашите мейл и телефонен номер, с които сме регистрирани в платформата, с тайната вяра че някой ще се свърже с нас.

Като създател на публикацията ще споделя, че всичко гореописано се случи и с мен самия. На 23 февруари 2024 година (петък) станах очевидец от първо лице. И даже съумях да накарам по всички вероятни пътища и контакти да ми се обадят от прът центъра на обществената мрежа и да ми кажат " Господине, евентуално е станала неточност или вашият профил е хакнат от недобронамерени лица. Съжаляваме за неудобството, профилът ви до няколко дни ще бъде възобновен. "...дотук добре, само че...уви.

Мина цяла седмица и профилът е все по този начин деактивиран. Писах още веднъж в четвъртък, само че този път към този момент никой не ми се обади. Обратна връзка липсва и през бизнес акаунта на компанията, за която работя.

Ако и вие сте били обект на сходна преживелица с вашия профил в обществената мрежа, може да споделите в мнения за потребни практики. Крайно време е да повдигнем тематиката съществено и да не позволим своеволията на Facebook.

 Бисер Кунчев,
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР