Какво се случва с Наоми Осака? Да не е загубила

...
Какво се случва с Наоми Осака? Да не е загубила
Коментари Харесай

Мистерията ‘Осака’ е разбулена: Бившата №1 в тениса пропуска Australian Open, защото е бременна - Тенис

Какво се случва с Наоми Осака? Да не е изгубила изцяло интерес към тениса още на 25 години? Да не би да се готви да разгласи отказването си от професионалния спорт? Тези въпроси обикалят спортните конгреси, откогато шармантната някогашна №1 разгласи, без да изясни, че няма да взе участие в един от най-важните и влиятелни шампионати - започващият след няколко дни Australian Open.

Снощи представляващата Япония носителка на четири трофеи от шампионатите от Големия шлем отговори. Осака разгласи, че е бременна и възнамерява да се завърне в професионалния тур през 2024 година Тя разгласява фотография от ултразвук с коментара, че е настъпила " дребна актуализация " в живота ѝ през 2023 година

Осака излиза с рапъра Кордае Дънстън.

" Има толкоз доста неща, които да чакам с неспокойствие в бъдеще. Едно от нещата, които чакам с неспокойствие, е детето ми да гледа някой от моите мачове и да каже на някого: " Това е моята майка ", написа Осака.

Осака не е играла спортен мач от септември и се отдръпна от Откритото състезание на Австралия, което стартира в неделя. Тя е печелила този шампионат два пъти, както и две трофеи от Откритото състезание на Съединени американски щати.

През последните години тя отхвърляше шампионати с обяснението, че има потребност да възвърне душeвността си от напрежението, съпътстващ професионалния тенис. След няколкомесечно неявяване една от най-скъпоплатените тенисистки в историята показа, че няколкото месеца неявяване от корта са ѝ дали " нова обич и благодарност към играта, на която съм посветила живота си ".

След отдръпването ѝ от Откритото състезание на Австралия`2023 започнаха да се прокрадват съпоставения сред нея и друга някогашна номер едно в женския тенис: австралийката Ашли Барти, която постави изненадващо завършек на кариерата си предходната година на същата възраст - 25 години, когато беше №1 в ранглистата на сингъл при дамите. Наскоро Барти също показа, че чака дете.

Но Осака съобщи, че ще се завърне в тениса и възнамерява да бъде в Мелбърн следващата година за началото на сезона на шампионатите от Големия шлем. " 2023 година ще бъде година, която ще бъде цялостна с уроци за мен и се надявам, че ще ви видя при започване на идната, тъй като ще бъда в Австралия през 2024 ", написа Осака. " Обичам ви безпределно всички " - приключва тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР