Какво се случва с климата, има ли опасност бурята Киара

...
Какво се случва с климата, има ли опасност бурята Киара
Коментари Харесай

Има ли опасност бурята Киара да достигне до България?

Какво се случва с климата, има ли заплаха бурята Киара да доближи и до България и по какъв начин температурните инверсии се отразяват на качеството на въздуха - това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент Елисавета Пенева, началник на катедрата по метеорология в СУ.

Климатично събитие като бурята Киара няма по какъв начин да не окаже въздействие на Балканския полуостров. У нас явленията идват от запад, тъй че този циклон ще премине над страната, само че най-малко към този момент ще се усети в по-топлата си част, изясни доцент Пенева.
Доц. Елисавета Пенева, началник на катедрата по метеорология в СУ: Както знаем, нашата страна е с умерено континентален вид климат. Това, че Земята се затопля значи, че по на север се изместват всички граници, тъй че ще имаме по-топло и по-сухо време в южната част на страната.
Вижте целия диалог във видеото!
 Бурята Киара сътвори безпорядък във въздушния трафик на Европа Бурята Киара сътвори безпорядък във въздушния трафик на Европа
Заради неприятното време бяха анулирани общо 6 полета от и до Мюнхен и Дюселдорф. Към момента няма други анулирани полети. Ситуацията на летище "София " към...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР