Какво се случва, когато някой си въобрази, че всичко му

...
Какво се случва, когато някой си въобрази, че всичко му
Коментари Харесай

Серена към съдията на финала в Ню Йорк: Бъжец, крадец, секист!

Какво се случва, когато някой си фантазира, че всичко му е разрешено? Много постоянно остава с празни ръце.

Точно по този начин стана и със Серена Уилямс. Тъмнокожата американка излезе пред родната аудитория на финала на откритото на Съединени американски щати по тенис с задачата да завоюва 24- тата си купа от “Големия шлем” и да изравни реекорда на Маргарет Крот. Сметките и обаче излязоха криви, тъй като 20-годишната Наоми Осака победи 6:2, 6:4 и по този начин стана първата от Япония с триумф на шампионата в “Шлема”.

Всичко стартира с предизвестието, което Серена получи от съдията на стола Карлос Ромас за препоръки от страната на треньора Патрик Муратоглу.

“Аз в никакъв случай не съм мамила. Предпочитам да изгубя. Дължиш ми опрощение, тъй като ме обвиняваш пред оите на моята дъщеря”, бяха думите на по- дребната от сестрите Уилямс.

Случката несъмнено са отрази на играта на американката, а от това се възползва Осака, когато сподели забележително самочувствие и непоклатимост при сервиса, с който докара доста главоболия на съперничката си.

Когато пропусна опцията да се върне в мача след пробив, Серена счупи ракетата си в корта, за което последва наказателна точка. Положението стана още по- неприятно за представителката на Съединени американски щати, която получи и углавен гейм. Причините бяха думите и към Рамос, че е измамник и апаш. “Ти шегуваш ли се с мен?”, бе най- мекият израз, употребен от Уилямс.

Въпреки появяването на супервайзъра на US Open Брайън Ърли наказването нямаше по какъв начин да бъде анулирано. От непредвидения бонус се възползва Осака, която след леко съмнение завърши мача. В резултат на освиркванията и хаоса японката се разплака и не можа да приказва доста по време на награждаването, а Уилямс безсрамно прикани публиката да спре да приветства шампионката.

“Да, аз направих жест към Серена, с който желаех да и подскажа да играе повече в центъра на корта. Но в този миг тя не ме гледаше. Не разбирам за какво се получи по този начин, тъй като сходни неща се случват в 100 прозента от маччовете при мъжете”, показа Муратоглу. Когато разбра за думите му, Серена сподели, че не схваща да какво става дума.

“Никой от мъжете няма да бъде осъден, в случай че назова съдията апаш и това е секситка забележка. Мозъкът ми не може да го одобри. Искам тъждество. Аз се броя да правата на дамите. Сега не съумях, само че това няма да ме откаже”, съобщи Уилямс на конференцията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР