Какво се случи в ОС на София?Случилото се в края

...
Какво се случи в ОС на София?Случилото се в края
Коментари Харесай

Д-р Събина Петканска-Вълева: Ваня Григорова - Лице на задкулисието!

Какво се случи в Оценка за съвместимост на София?
Случилото се в края на предходната седмица в Оценка за съвместимост в София е от огромно значение за развиването на политическата обстановка в България и ще се опитам да споделя изводите си за случилото се, които не са задоволително ясно забележими, още повече, че главните участници се пробват да скрият претекстовете си за решения и дейности. Това напомня доктор Събина Петканска-Вълева.
Изборът на Председател на софийския Оценка за съвместимост е направено на процедура посредством общо единно гласоподаване на всички политически представители в СОС – Политическа партия – Демократична България – Секретен сътрудник, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Синя София, част от Възраждане. Не са дали своят вот за определения краткотраен Председател на СОС единствено Оценка за съвместимост от Има Такъв Народ.
Явно е имало спомагателна скрита сделка на общинските съветници на ГЕРБ, Българска социалистическа партия ръководени от Ваня Григорова и Таков, Синя София, част от Възраждане и Вътрешна македонска революционна организация за преодоляване и разпределението на комисиите в Оценка за съвместимост без присъединяване на Политическа партия -ДБ – Секретен сътрудник. Които откакто са разбрали, че е налице сглобка в столичния общински съвет на всички против тях, ПП – ДБ – СС са напуснали съвещанието на столичния общински съвет, с цел да не легитимират избора.
На идващия ден Възраждане изключи общинските си съветници дали своят вот с ГЕРБ, а Българска социалистическа партия се разграничи от общинските си съветници, дали своят вот дружно с ГЕРБ.>
Какво е обяснението за случилото се от Председателя на Общинската организация на БСП- София, Таков и Ваня Григорова:
Защо Ваня Григорова, Таков и общинските съветници на Българска социалистическа партия гласоподават тъкмо назад на решение на националното управление на Българска социалистическа партия. Защо са създали колаборация с ГЕРБ, Дясна София, Вътрешна македонска революционна организация и други дребни партии. Защо изтриват безконтролно и с лекост с държанието си политиката и активността на Българска социалистическа партия в продължение на 15 година като единствена поредна съпротива на ГЕРБ и статуквото, наложено от ГЕРБ:
Таков се пробва да неглижира случилото се, в това число и колаборацията на общинските съветници на БСП-София с ГЕРБ и да го показа като обикновено законно решение на общинските съветници на БСП-София.
Ваня Григорова очевидно схванала, че няма бъдеще в Българска социалистическа партия, очевидно схваща че упоритостите и за преодоляване на Българска социалистическа партия се провалят и упреква безпринципно, безредно и неразбираемо в какво националното управление на Българска социалистическа партия и съответно Председателя Корнелия Нинова за измяната си към Българска социалистическа партия и най-много към левия гласоподавател в София.
- Борбата била за кой да управлява оредяваща бащина тайфа, очевидно самоопределяйки се като опция на Нинова.
- Защо Нинова ги упреквала че са създали скрита сделка с ГЕРБ, откакто тя преди този момент е взела участие в коалиция с Политическа партия – Демократична България. Явно не разбирайки, че обединението на Българска социалистическа партия с ПП-ДБ и Има Такъв Народ беше с цел да смени модела на статуквото натрапен от ГЕРБ от 2009 година. Цел, която не можа да бъде изпълнена най-много поради активирането на Има Такъв Народ, които смъкнаха държавното управление на четворната коалиция и хвърлиха България в поредност от избори и еднолично ръководство на Президента Радев. С което протестната сила за смяна в огромна степен беше убита.
- Обяснява измяната към политиките на Българска социалистическа партия и към левите гласоподаватели за направената сглобка на Общинските съветници на Българска социалистическа партия София с ГЕРБ с това, че на на Политическа партия – Демократична България –-СС по този начин им се полагало да нямат управителни позиции в общинския съвет в София. Явно не разбирайки или по- скоро надявайки се да остане завалено съглашателството и с ГЕРБ и унищожаването на опциите за смяна на статуквото в София.
- Оповести, че е отворена да получи предложение за включване в Трети март, в случай че Трети Март било ляв план защитаващ служащите. С което очевидно сподели, че няма нищо общо с Българска социалистическа партия, има единствено персонални упоритости и търси нов кей за политически изяви.
- И най-после ясно съобщи,  че на България и е нужна още една лява опция, за която тя била подготвена да работи. Навярно, в случай че Трети Март не я поканят за присъединение към тях или в случай че ролята, която и предложат не я удовлетворява. Нова лява опция, която очевидно Ваня Григорова си показва, че може да яхне и да и бъде водач. Въпреки, че до момента се опита да се асоциира с Българска социалистическа партия, че се предлага на Трети Март, че беше в коалиция и с Левицата на общинските избори в София.
Какво е разумното пояснение за дейностите на Ваня Григорова и Таков:Първият извод, който се постанова още от предизборната акция на Григорова е, че тя освен като персона не е член на Българска социалистическа партия, само че като че ли и градската организация на Българска социалистическа партия София, ръководена от Таков не е част от Българска социалистическа партия. Силно се наложи извода,че те са част от някаква друга конструкция, която може да бъде наречена задкулисие, която е друга от Българска социалистическа партия. Която не се преценява нито с политиката на Българска социалистическа партия, нито с решенията на Българска социалистическа партия, а даже води политика на опълчване на Българска социалистическа партия и дискредитиране на националното управление на Партията.
Целите на Григорова и структурата стояща зад нея първоначално бяха на основата на положителното показване на изборите в София, да стартира поетапно преодоляване на Българска социалистическа партия и Григорова да стане Председател на Българска социалистическа партия.
Но след това очевидно задачите се трансформираха и предходната седмица очевидно Григорова и Таков бяха задействани и употребявани от задкулисието за основаването на колаборация сред общинските съветници на ГЕРБ и Българска социалистическа партия със Синя София и други дребни партии, най-много за за запазването на статуквото в София. Като на Политическа партия – Демократична България – Секретен сътрудник не бяха предоставени никакви ръководители на общински комисии, а на Българска социалистическа партия бе предоставено единствено опазването на здравето и то на Григорова.
Както преди две години Има Такъв Народ и Слави Трифонов бяха употребявани за събаряне на съдружното държавно управление, в което участваше и Българска социалистическа партия,което имаше за съществена задача смяна на тринадесет годишното статукво наложено от ГЕРБ, по този начин в този момент беше употребена Ваня Григорова и градската организация на Българска социалистическа партия ръководена от Таков, да не се случи промяна на статуквото в София.
Явно зависимостите на Григорова и Таков са значими, откакто си разрешиха освен да подценен решение на националните органи на Българска социалистическа партия да не вършат обединения и колаборации с партии от сглобката, само че и на процедура организираха политика и решения изцяло противоречащи на досегашната петнадесет годишна политика на Българска социалистическа партия, да са поредна, кардинална и твърда съпротива на статуквото, наложено от ГЕРБ.
Какви са верните решения за Българска социалистическа партия:Националния съвет на Българска социалистическа партия навреме взе вероятно само кардинално вярното решение. Да се разграничи от решенията на общинските съветници на Българска социалистическа партия София за колаборация с ГЕРБ, Синя София и другите дребни партии за опазване на статуквото в София и да разгласи, че това са персонални техни решения.
С досегашните си дейности Ваня Григорова и Таков непрекъснато доказваха,ч е като че ли не са градска организация на Политическа партия Българска социалистическа партия, а все едно са някаква друга организация вземаща самостоятелни решения или по- скоро решения,които се дефинират от някакъв различен център, друг от Българска социалистическа партия. При основаната обстановка Националният съвет на Българска социалистическа партия освен, че няма друго решение, само че е и задължен да си върне софийската партийна организация към Българска социалистическа партия, като в профил досегашното управление и в случай че се наложи да се направи цялостен цикъл от избори в София.
Поради непрекъснатите упреци от вътрешни опозиционери в Българска социалистическа партия, на представители на Левицата, на Президентството, на Ваня Григорова и кой ли не, че Нинова постанова авторитаризъм в БСП  се обръщам към публицистите, социолозите, политолозите и всички общественици, за какво не се срещнат с уставите и практиките на всички политически партии в България. И да стигнат до заключения -има ли по-демократична партия от Българска социалистическа партия и дали Българска социалистическа партия не е към този момент единствената демократична партия в България!
Предлагам за разискване и един забавен въпрос, който от години чакам някой изявен и мастит публицист, социолог, политолог, антрополог или политик да сложи – допустимо ли е в една страна да има народна власт, в случай че политическите партии имат тоталитарни устави и са властнически структури. Дали не е пристигнало време в името на битката със статуквото и корупцията да се преразгледа законодателството за политическата активност и политическите партии в България. Да бъде подложено на публично разискване и да бъде обновено, за да не може политическите партии да се трансформират в властнически структури, в които всичко да зависи от водача и.
Какво ни следва:- Слави Трифонов и Има Такъв Народ унищожиха протестната сила в България, сглобката отбрани статуквото, модернизацията на България се отсрочва.
- Ваня Григорова и Таков се сглобиха с ГЕРБ, макар тъкмо противоположните решения на Българска социалистическа партия и резервираха статуквото и в София.
Но животът продължава, предстоят избори за Европейски парламент, сглобката скърца на национално равнище и вероятно предстоят и национални избори. Българска социалистическа партия е единствената значима лява партия, останала кардинална съпротива на статуквото и сглобката в продължение на 15 години. Българска социалистическа партия е на крачка от възобновяване на престижа и доверието в обществото, с поредната си политика на единствена съпротива на статуквото и сглобката, от възобновяване на ефикасните си структури след излизането от тях на кариеристи и пришълци и излизане от петнадесет годишния отрицателен тренд на развиване.
В ръцете на всички български жители са виновните решения за общото ни бъдеще.
 
Д-р Събина Петканска-Вълева
11.02.2024г
Сливен
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР