- Какво се промени във Вашата община през последните 4

...
- Какво се промени във Вашата община през последните 4
Коментари Харесай

Д-р Мехмед Мехмед, кандидат за кмет: ще повишим стандарта на живот във Ветово

- Какво се промени във Вашата община през последните 4 години, господин Мехмед?

-Промяната стартира още с встъпването ми в Общинска администрация – Ветово. Създадоха се нови дирекции и отдели. Откриха се още работни места, които се заеха от способени експерти. Подобриха се изискванията на труд: подменихме напълно компютрите и принтерите, реновирахме работните пространства. Общината беше оборудвана с нова техника: мултифункционален автомобил и мултифункционална машина за разчистване и дезинфекция; профилиран товарен автомобил с надстройка – двураменен контейнеровоз за строителни боклуци. С добитата техника град Ветово се почиства всеки ден, включително паркове, площади, улици и прилежащите към тях терени.

През 2020-та година общ. Ветово се снабди с нов училищен рейс.

Подобрена е инфраструктурата – за 4 години бяха асфалтирани 154 улици, а точно: в гр. Ветово – 57 ; в гр. Глоджево – 45; в с. Смирненски – 30 ; в гр. Сеново – 6; в с. Кривня – 10; в с. Писанец – 6 улици. Ремонтирани са и общински пътища.

Изгражда се околовръстен път във Ветово. Имаме и нов паркинг на територията на града.

Извършен е главен външен и вътрешен ремонт на здравните служби в гр. Ветово и в с. Смирненски.

Укрепена е джамията в с. Смирненски като е построена подпорна стена, с което визията й е изменена, сложено е и ново осветяване. Джамията във Ветово е с постлана с килим от естествена вълна.

Ремонтирахме и стъпалата на църквата във Ветово. Гробищните паркове са почистени от дългогодишни саморасли и треви и са сложени нови ограждения.

Построени са два нови пенсионерски клуба, които се употребяват всекидневно от локалните поданици. Изградени са нови детски площадки в трите детски градини на територията на общината.

В трите най-големи обитаеми места се построиха и нови зони за спорт, изменени са парковете и централните им площади.

Всички обитаеми места имат осветяване.

Направени са и поправки на учебни заведения и детски градини в няколко селища. Поставена е нова, съвременна социална тоалетна в град Ветово.

Сключени са съглашения за побратимяване и съдействие с община Авджълар – Истанбул и община Кестел – Бурса. Имаме Меморандум за съдействие с Община Гюргево – Румъния. Обслужват се над хиляда консуматори на обществени услуги. Всички те получават доставка на храна до адрес или асистентски грижи. Провежда се годишен фестивал „ Ветово пее и танцува “, където се срещат всички етноси, намиращи се на територията на нашата община.

Запазени са всички просветителни институции в тяхната цялост и състав, с помощта на дофинансиране от община Ветово. Създаде се Неправителствени организации - Фондация Ветово, която подкрепя лицата, имащи потребност от обществена поддръжка.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР