Какво се опитва да ви каже вашата котка , когато

...
Какво се опитва да ви каже вашата котка , когато
Коментари Харесай

Не пъдете котето, което се гали в краката ви – иска да ви предупреди за нещо!

Какво се пробва да ви каже вашата котка, когато се гали в кракатави? Въпреки че има няколко разнообразни аргументи за този жест, той нормално е знак за нейната обич и отдаденост към вас.

Правото на притежателя и територията

Котките разчитат на обонянието си, с цел да получат информация за света към тях. Те имат жлези на брадичката, бузите, челото и даже на лапите си, които отделят феромон.

Този феромон няма аромат за хората, само че може елементарно да бъде открит от други кучета и животни. Тези феромони описват доста на другите животни за котката, която ги е изоставила, написа The Spruce Pets.

Това може да включва информация дали котката е мъжка или женска, дали е била стерилизирана или даже в какво въодушевление е била котката по това време.

 коте се гали

Когато се прибирате от работа или изпълнявате задания, може да носите аромати от други места или даже от други животни върху кожата си.

Когато котката ви се търка върху вас, тя може да се пробва да остави миризмата си върху вас, маркирайки ви като нейна благосъстоятелност.

С други думи, котката споделя на други котки и животни: „ Този човек ми принадлежи! “ Това е тип териториално държание, което демонстрира, че котката желае да има мощна връзка с вас.

Покана за милувка и внимание

Когато котката ви стартира да драска и потупва с лапи по краката ви, когато се приберете вкъщи след дълъг работен ден, тя евентуално желае вашето внимание. Може би тя просто желае вечерята си, само че това също може да значи, че желае да си играете или да я галите.

Котките, които обичат да бъдат галени, могат да проявят характерен вид „ драскане “ по главата. Ако котката ви се „ трие “ в краката ви, подайте ръка. Ако котката ви „ почеше “ главата си в ръката ви, тя евентуално желае да я погалите.

 гальовно коте

Израз на деликатност

Както споменахме по-рано, „ почесването “ на главата е постоянно срещано държание, което, когато се прави върху човек, нормално значи покана за глезене. Това също е знак, че котката се усеща сигурна и спокойна към индивида, с който се „ чеше “.

Това също значи, че животинката е щастлива и удовлетворена в своята среда. Уверените и щастливи котки ще имат спокойна муцунка без напрежение към очите, ушите или мустаците.

Те също могат да създадат няколко мудни мигания. Тялото им ще бъде отпуснато, от време на време даже легнало встрани или по тил.

Котките могат да се „ трият “ в краката ви по разнообразни аргументи. Независимо дали е метод да маркират територия или метод да привлечекат вниманието си, това е главно израз на любов. Не ги отпъждайте!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР