Какво се обърка в ? Отговорът на този въпрос търси

...
Какво се обърка в ? Отговорът на този въпрос търси
Коментари Харесай

"От първо до трето място": Какво се обърка за Томас Тухел и Челси?

Какво се обърка в ? Отговорът на този въпрос търси журналистът от " ESPN " Иън Дарк.
Временният спад се трансформира в нещо като рецесия за европейските първенци, а ореолът на Томас Тухел малко се поразклати. От водач във и любимец за купата единствено преди няколко седмици, тимът на Тухел падна до третото място и сега е на шест точки от Манчестър Сити.
На 23 ноември Челси нанесе най-тежкото проваляне в европейската история на Ювентус - 4:0. Но в предходния си домашен мач на 6 ноември тимът по някакъв метод съумя да трансформира тоталната си доминация над борещия се за оцеляване Бърнли, в тъждество 1:1, макар че притежаваше топката в 70% от времето.
След това пристигна огромната неточност на Жоржиньо, която донесе точка на Манчестър Юнайтед на " Стамфорд Бридж " на 28 ноември. Челси въпреки всичко победи Уотфорд на 1 декември, само че тогава Тухел призна, че неговият тим е имал " шанс ". Вече имаше мотив за безпокойствие...
" Сините " към момента имаха страхотния си връх в предпазен проект, на който да се опират - бяха позволили единствено четири гола в шампионата през целия сезон. Никой неприятелски тим не беше отбелязал повече от едно попадение против тях и тъкмо тогава пристигна сривът и загубата в дербито с Уест Хем с 2:3 на 4 декември. Последва и мъчна победа след поврат против Лийдс, единствено с цел да се стигне до нови две равенства - 1:1 с Евертън и 0:0 с Уулвс.
Увереността понижа, а манталитетът и концентрацията на тима започнаха да наподобяват съмнително с наближаването на празничния интервал. Старши треньорът Тухел се опита да се изкаже метафизичен, само че сигурно към този момент се притесняваше.
Голям фактор за тези резултати бе отсъствието на майстора в халфовата линия Н`Голо Канте, който стартира в единствено седем мача във Висшата лига заради травма и заболяване. Матео Ковачич, който бе в блестяща форма, също се контузи в края на октомври. Не можем да не споменем и факторът " Ромелу Лукаку ". Белгийският национал стартира втория си престой в Челси с четири гола в четири мача, а по-късно изигра седем " сухи " срещи преди да получи контузия в глезена в дуела против Малмьо от Шампионската лига.
В момента той е и измежду футболистите в изолираност поради позитивен тест за COVID-19. Съществува съмнението, че Томас Тухел към момента работи върху най-хубавия метод, по който да усъвършенства качествата на Лукаку по отношение на желаната от него групировка. Друг състезател във форма - Бен Чилуел, също получи травма и за момента Маркос Алонсо не може да " влезе в неговите обувки ".

Не всичко е крах и мрак, несъмнено. Челси към момента е трети в таблицата с шест точки пред четвъртия Арсенал, Рийс Джеймс играе ужасно, а Мейсън Маунт означи четири гола в последните си пет мача във Висшата лига.
Дефицитът от шест точки до върха може и да не звучи доста, само че сигурно настроението в Лондон въпреки всичко малко се е намалило. В началото на 2022 година предстоят две доста значими дербита, които ще покажат дали Челси ще може да се бори за купата през сезон 2021/22:
2 януари: Челси - Ливърпул
15 януари: Манчестър Сити - Челси
Тези мачове ще бъдат съвършеният късмет за Челси и Томас Тухел да се върнат назад в играта, приключва материала си за " ESPN " Иън Дарк.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР