Какво се е случило с тайния фонд за черни дни“

...
Какво се е случило с тайния фонд за черни дни“
Коментари Харесай

Кой източи тайната сметка на Живков с 2 млрд. долара?

Какво се е случило с тайния фонд за „ черни дни “ от 2 милиарда $ на Тодор Живков? Веднага след кончината на Брежнев той разпорежда парите да стоят в Швейцария, номерът го знаел единствено той и още няколко души от най-близкото му обграждане. Последен за банковата сметка в Швейцария приказва съветникът на Първия – Костадин Чакъров, който умря преди 5 години.

Той постоянно повдигаше този неуместен въпрос с аргумента, че и самият Живков неведнъж е питал за 2-та милиарда лв., само че действително тогава те са били към 2 милиарда $ поради валутния курс при започване на 80-те години на предишния век. По думите на Чакъров номерът на сметката в Швейцария са го знаели Първия и още няколко души – най-доверените му лица в Политбюро на Българска комунистическа партия, написа „ 24 часа “.

Съветникът вярваше, че при положително предпочитание в мътните години на прехода пътят на парите е могъл да бъде проследен по банковите преводи и да се разбере в чии сметки е разпределена колосалната за това време сума. И кой стои зад източването на парите.

Според Чакъров обаче тогава всички са заети да търсят активите на Живков по Дело 1 и в последна сметка никой не чува апелите на съветника и някогашния Първи, че е имало и скришен фонд за „ черни дни “ на страната.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР