Какво съдържат кренвиршите и има ли въобще месо в тях?

...
Какво съдържат кренвиршите и има ли въобще месо в тях?
Коментари Харесай

Експерт каза с какво са пълни кренвиршите и колбасите

Какво съдържат кренвиршите и има ли изобщо месо в тях? Този въпрос вълнува от години всички българи.

Месо има в кренвиршите, съобщи за " Телеграф “ изпълнителният шеф на Асоциацията на месопреработвателите в България доктор Диляна Попова.

" Нали никой не чака, че в малотрайните салами се поставя филе и бонфиле? В тях се влагат обреските от оформянето на месото. Тези типове месо се употребяват за произвеждане на малотрайните салами “, изясни тя и разясни, че кренвиршът е пастетна маса.

" За да е такава структурата му, той се смила на машина и по-късно се смесва със солта, подправките, добавките, с цел да се получи тази хомогенна маса, която е като пастет “, изясни доктор Попова.

Тя добави и че няма нищо необичайно в това, че кренвиршите в ледник на идващия ден се сбръчкват и трансформират цвета си. Салам " Камчия “, който също е краткотраен колбас, само че той има структурирани части месо и сланина.

" Те се виждат. Те са заложени в стандартите, които се прилагаха преди 1989 година “, разяснява тя. Директорът разяснява още, че единствено от соев протеин не може да стане салам. " Това, което влагат, е до 5% и той се поставя за заварка “, посочи Попова.

Колбаси

Изпълнителният шеф изясни, че прясното месо у нас не доближава за месопреработка и по тази причина се постанова да се взима от Европа. " Купуваме, тъй като ни трябват избрани мускулни групи. При производството на шпекови колбаси, на луканки, на суджуци се употребява месо от бут, месо от плешка “, уточни тя.

Вкус

Д-р Попова признава, че усетът на саламите, с които са израснали генерации българи, през днешния ден са разнообразни, само че съгласно нея това е изцяло обикновено и има разумно пояснение за това. " Породите, които използваме преди 1989 година, имаше порода бяла българска свиня, в този момент използваме други породи животни, които имат друг усет.

Въпреки това нашите салами имат доста по-добър усет от доста от непознатите европейски салами “, счита тя. По отношение на това, че всяка партида не е идентична, шефът съобщи, че няма по какъв начин всяка да е една и съща и това се дължи на особеното количество подправки и даде за образец даже солта, която постоянно соли друго, до момента в който количеството, което се поставя, е еднообразно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР