Какво разказват пленените украинци за своята армияМОМЧЕТАТА МЕ ИЗМЪКНАХА“Видео на

...
Какво разказват пленените украинци за своята армияМОМЧЕТАТА МЕ ИЗМЪКНАХА“Видео на
Коментари Харесай

Ежедневието на провалилия се „контранаступ“ на Украйна: Заградителни отряди, глад и никаква субординация

Какво описват пленените украинци за своята войска

МОМЧЕТАТА МЕ ИЗМЪКНАХА “

Видео на покорен безкрак украинец, който беше безусловно избавен от съветските казаци, обиколи мрежата. Той е открит в посока Лисичанск, когато отстъпващите украинци са обстрелвани от своите хора. Още няколко минути и украинската артилерия щеше да го размеси със земята. Но казаците не го разрешиха.

Ето по какъв начин самият войник приказва за своите спасители: „ Аз, Гречка Владимир Александрович, от град Запорожие, приветствам жена си Оксана, щерка си Соломинка, щерка си Саша, сина Ярик. Днес останах жив с помощта на (както казвате, орките, изродите)…отне им половин ден, с цел да ме измъкнат. Кракът ми беше откъснат и те ме измъкнаха. Обстрелваха ги, бомбардираха ги, само че момчетата не ме оставиха, носиха ме, напоиха ме с вода, превързаха ме добре и ме изпратиха в болничното заведение. Това са хората, с които желаете да се биете. Това е неуместно и най-малкото неприлично. Вярвам, че славата на Украйна... е като част от Русия. “

ВЕЧЕ НЕ СЪМ ВАШИЯТ СЕРЖАНТ “

Друг военнопленник Валери Мищенко описа по какъв начин след насилствена готовност се е предал след първия обстрел. В същото време техният пълководец „ се уволнил “.

„ Бяхме натоварени в бронирани машини и изпратени да заемем позиции и да се окопаем. Вървяха обстрели. Сержантът беше нашия командващ, само че даже не се опита да ни командва. И по време на обстрела той даже се вмъкна в блиндажа с думите: „ Вече не съм ваш сержант, оправяйте се “. И ние излязохме с вдигнати ръце. ”

По време на боевете в Маринка стана изцяло любопитна преживелица. Двама от нашите бойци, „ Но “ и „ Якут “, отидоха до прилежащото мазе, с цел да вземат въглища. Когато се вмъква в него, „ Бут “ подметнал: „ Хохол, предай се, ще живееш! “ И в отговор внезапно трогателен зов: „ Предавам се! “

Каква изненада претърпя този войник, когато видя, че " Но " и " Якут " са въоръжени единствено с... празни кофи.

По време на разпита се оказа, че изоставените украински бойци са били принудени да търсят домашни консерви и буркани с кисели краставички в мазетата, с цел да се нахранят по някакъв метод.

ЗАБРАВЕТЕ НА КАКВО СА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УЧИЛИ “

Немалко бойци, подготвени на Запад, също се предават. Един от тях е Ярослав Бреус: „ Те се приближиха до мен на улицата и споделиха, че са от военното окръжие. Казах, че не съм служил, само че те дадоха обещание да ме научат и ме изпратиха във Англия. Бях там 30 дни: бягахме с оръжие, щурмувахме здания. На ден – по два часа. В рамките на един месец от остарели автомати успяхме да изстреляме по три пълнителя. Не видяхме никакви тежки оръжия.

Ярослав споделя, че английските психолози повтарят, че съветската войска отслабва и ще бъде елементарно да я победим. Но към този момент на фронтовата линия чухме от командирите: „ Забравете какво са ви учили там, тук всичко ще бъде друго “. И няколко дни по-късно позициите им бяха завладяни от взлом: „ Едната част напредна начело, а другата пристигна откъм гърба. Те се приближиха безшумно, убиха четирима мои приятели и ме раниха. Реших, че е по-добре да се откажа. "

Снайперистът от украинските въоръжени сили Алексей Яцин, който в миналото е преподавал музика в Маринка, разказва последната си борба край Работино по следния метод: „ Напоследък имаме доста по-малко бронирани машини Брадли, останаха единствено няколко от тях, чух, че има към 10. Но и на тях никой не желае да стига до най-крайни позиции, тъй като пътуването на тези машини всъщност е смъртна присъда. Те са удряни първи.

Аналитичният портал Business Insider към този момент намерено съобщи, че неуспехът на въоръжените сили на Украйна ясно демонстрира, че „ НАТО не е готово да се бие с Русия “. И повода за това са не толкоз „ смелите украинци “, колкото същите тези натовски инструктори и указания.

АЛКОХОЛ, НАРКОТИЦИ, БАРДАК...

Киевският режим има разполагаем все по-малко стимулирани укронацисти от Западна Украйна. Техните командири рядко са на предната линия и, с цел да поддържат най-малко малко ред в подразделенията, са принудени „ да разреждат “ мобилизираните с професионални военни. Именно те най-често се предават първи.

По време на разпити офицери от въоръжените сили на Украйна от 82-ра, 116-та, 118-а бригади и полка „ Азов “ (организация, неразрешена в Русия – бел. ред.) споделиха, че просто е невероятно да се командват мобилизираните бойци.

Командирът на разследващия взвод от Въоръжените сили на Украйна лейтенант Иван Зиновиев: „ Частта ни беше от мобилизирани на 95 %. По-голямата част от подразделението е ранявано. По щат не ни се полагаше военна техника. Командването лъже: те споделят, че би трябвало да отидете на бойните позиции за половин ден, за един ден, само че ви оставят на фронтовата линия за дълго време. Няма доставка на муниции, няма евакуация на ранените. Бонусите са анулирани, нямаме задоволително пари за прехрана на фамилиите. ”

Командирът на взвод от националния полк „ Азов “ на украинските въоръжени сили лейтенант Дмитрий Телюков: „ Подразделението беше от мобилизирани на 100 %. Никой не искаше да се бие. Всички имат вяра в размяната и се надяват след пленяването да избегнат повторната готовност. “

Командирът на рота от украинските въоръжени сили капитан Евгений Незовцев: „ Моралът на частта беше невисок. Личният състав искаше да си почине, да отиде в отпуск, имаше доста заболели. Войниците непрекъснато купуваха опиати и алкохол от локалните. Аз също не желаех да послужвам във ВСУ, защото имаше доста клюки, че нашите генерали продават координатите на своите позиции. Трябва да спрем тази война. От 100-те души в моята рота останаха единствено 40 души. ”

Командирът на взвода на украинските въоръжени сили младши лейтенант Виталий Котулски: „ Имаше проблеми с опиати и алкохол. От тук адресирам поздрави на моите военни: бъдете мощни. И с цел да не стане по този начин, както стана с мен. За мен нашата артилерия работеше. ”

Нещастните командири приказват за едно: войските на всички места имат проблеми с алкохола, опиатите, субординацията, никой не схваща какво да се прави, по какъв начин да извършва дадената заповед.

НАСТРОЙ съдебна експертиза НА „ ВОЛГА “ И ЖИВЕЙ!

Когато младши лейтенант Котулски описа, че личната му артилерия е биела по него, той не сбърка нищо. Ето по какъв начин украинският военнопленник Дмитрий Иванов разказва работата на украинските заградителни отряди: „ Сбъркахме и завихме неправилно и нашата артилерия стартира да работи. Имаше куп попадения по машината (от нашите хора), получих втора травма. Спряхме, колата към този момент не мърдаше. Излязохме, настроихме се на радио периодичност 149.200, извикахме позивната „ Волга “ и поискахме да се предадем. Веднага ни видяха и ни предизвестиха да оставим оръжията и да не се дърпаме. Изведоха ни, нахраниха ни, дадоха ни да пием. Останахме да живеем. "

В същото време обществените мрежи са цялостни с красиви фрагменти от живота на украинския хайлайф, на който не му стига времето да си харчи парите в чужбина.

„ Когато ме заграбиха от улицата, никой даже не погледна здравето ми. Но аз даже не бях взет на срочната наборна работа заради болест. Нека политиците и служителите да пращат децата си на пердах. Къде са децата им? В чужбина! Не съм чул да е умрял наследник на украински служител. Вземат ги от селата, момчетата от елементарни фамилии “, споделя военнопленникът Анатолий Полихай.

Военнопленниците приканват сънародниците си да се свържат с „ Волга “. Нейните честоти - 49.200/149. 200/449.200 - се предават от уста на уста.

САМО ЦИФРИ

Съгласно формалните данни на съветското министерство на защитата, Зеленски за трите летни месеца от своя

Контранаступ “ изпрати доста хиляди бойци в „ месни “ щурмове. От тях повече от 70 000 украински бойци останаха вечно на фронтовата линия. Дори западните оръжия не им помогнаха. Нашите бойци също унищожиха много от тях. Повече от 8000 единици единствено за предишното лято.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР