Какво работите? Харесвате ли работата си? Мислили ли сте кои

...
Какво работите? Харесвате ли работата си? Мислили ли сте кои
Коментари Харесай

Изкуственият интелект застрашава най-много хората с обикновени професии

Какво работите? Харесвате ли работата си? Мислили ли сте кои специалности в близко бъдеще ще принадлежат единствено на изкуствения разсъдък? Нека помислим какво може да прави ИИ и какъв брой добре го прави.

Не е несъмнено, че това ще се случи скоро, само че тази работа към този момент се прави сносно от роботи. Няма да изброяваме специалности, които изискват особено обучение, а единствено най-популярните и елементарно налични.

Шофьори. Автопилотите съществуват от няколко години и бързо се развиват. Китай анонсира тази година няколко автомобила с ИИ от Huawei. Tesla е на пътя от години.

Складови служащи. Неотдавнашният случай с Амазон, който уволни над хиляда чиновници, които бяха сменени от опаковъчни роботи, потвърждава това.

Касиери и консултанти. Отново помислете за Amazon с неговия магазин без чиновници и все по-разпространените каси на самообслужване.

Певци. Като се вземат поради автотюнинга и невронните мрежи, задоволително е единствено да пишат текстове. Въпреки че като се вземе поради качеството на текстовете на актуалните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР