Какво работи КПКОНПИ? Някой може ли да каже. Почти всичко

...
Какво работи КПКОНПИ? Някой може ли да каже. Почти всичко
Коментари Харесай

Адв. Андрей Янкулов пред ФАКТИ: Работата на КПКОНПИ е обвита в мъгла

Какво работи КПКОНПИ? Някой може ли да каже. Почти всичко от работата им е предпазено от закона и се дефинира като загадка. А това се прави от ръководителя на КПКОНПИ. И по този начин може да се засекрети всичко от работата на тази държавна институция. Даже и към самите чиновници има условие да пазят в загадка информацията, която са придобили в работата си. Просто би трябвало да има бистрота за това какво прави комисията. Разследващата конструкция на ДАНС беше трансферирана в КПКОНПИ, само че никой не знае какъв брой корупционни закононарушения са разкрити във висшите ешалони на властта. По какъв брой преписки е разследвано обещано лице, какво е разкрито – ние не знаем. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „ Разговор “ юрист Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

„ Мъгла е цялата работа на КПКОНПИ. Ние не знаем какво е работено досега. Чуваме понякога за едни милиарди по искове на комисията. Това нищо не значи. Ако искът не бъде почетен, не се знае какво ще бъде обезпечено. Какво е получила страната като актив – отново никой не знае “, добави юристът.

Според него има цялостното отвращение на такива държавни органи работата им да бъде изсветлена. „ Име предпочитание от Народно събрание да се промени Законът. Покрай „ Апартамент гейт “ какво стана – подвигна се звук към Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Да, Цачева завърши с политическата си активност, само че да имаме някакво развиване – нямаме… “, добави той.

Според него има неоправдателни присъди на ниско равнище за корупция, само че това не е същността на работата на КПКОНПИ. „ Имаме наказан служител на реда за взет рушвет, имаме наказан данъчен за взети пари. Да сте чули за министър, за зам.-министър… Няма наказани. Картината е нулева и това е наклонност, която е съществувала постоянно. Никога КПКОНПИ не е била отворена и транспарантна. Базисни неща, свързани с работата на този орган, са обгърнати в мъгла “, приключи Янкулов.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР