Какво продиктува решението, взето от върховната власт на Русия в

...
Какво продиктува решението, взето от върховната власт на Русия в
Коментари Харесай

Метежът на Вагнер е сложен на пауза? Какви последствия ще има от марша на справедливостта?

Какво продиктува решението, взето от висшата власт на Русия в лицето на колони от бронирани машини, които непреклонно се движеха в Москва в събота, когато се подвигна боен протест на групата Вагнер предходния ден? Какви са политическите последствия и вероятности?

Сега знаем, че от най-ужасната съботна заран президентът на Беларус Александър Лукашенко се е намесил уверено в обстановката (най-вероятно по персонална молба на Владимир Путин).

Както се оказа, той се познава персонално с водача на бунтовниците Евгений Пригожин повече от две десетилетия. Затова в сериозна за Русия обстановка той пое задачата на медиатор и договарящ сред Кремъл и вагнеровците.

Както споделят в Минск, през целия ден са траяли дейни военно-политически контакти по телефона. Техният резултат вечерта беше неочакваното прекъсване на колоните на Вагнер, които до тогава се търкаляха съвсем гладко към столицата на Русия.

Единствените трудности, които локалните управляващи се пробваха да повдигнат на пътя на излезлите от послушание, калени в борби бойци, бяха тежките камиони, цялостни с пясък, които блокираха автомагистрала М-4.

„ Музикантите “, които непрестанно вървяха към Москва, действаха просто с бариерите от камиони: уверено ги разблъскаха с танкове и ги смъкнаха по скатовете.

Лукашенко съумя да се споразумее с Пригожин, който до вечерта на 24 юни гневно изригна. Това се случи едвам когато колоните от " музиканти ", в действителност, без да срещат опозиция, към този момент се бяха добрали в региона на Москва. Оставяйки след себе си Ростов на Дон, Воронеж, Липецк и Тула.

В същото време Минск публично съобщи: „ Евгений Пригожин одобри предлагането на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре придвижването на въоръжени лица от компанията Wagner в Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението ".

" В момента на масата е безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката с гаранции за сигурност на бойците на ЧВК " Вагнер ", обявиха още белорусите.

В отговор пресслужбата на Пригожин популяризира следното изказване:

„ Искаха да разхлабен оркестъра, ние отидохме на 23 юни на Марша на справедливостта. През деня стигнахме на 200 километра от Москва. През това време не сме проляли нито капка кръв от нашите бойци. "

" Сега е моментът, в който може да се пролее кръв. Разбирайки цялата отговорност за обстоятелството, че съветската кръв ще бъде пролята от една от страните, ние обръщаме нашите колони и тръгваме в противоположна посока към полевите лагери съгласно проекта ", споделиха още от " Вагнер ".

Скоро прессекретарят на Путин Дмитрий Песков изясни, че групата Вагнер въобще не се отдръпва в някогашните си полеви лагери. Не, става известно, че ще би трябвало да се настанят в нови - под крилото на Батка. Но. С думата, че оттук насетне, както се оказва, животът на опростените от Кремъл бунтовници е обезпечен.

Опростен (поне на думи), съгласно Песков, е и персонално Евгений Пригожин. Едва формираното наказателно дело против него към този момент е прекъснато.

Резултати? От една страна, да, всеобщото клане в Москва беше избегнато благодарение на Лукашенко. И може би, както приказва Сергей Наришкин, революция, която нямаше да остави камък необърнат от страната ни. Но какво следва?

Ще спре ли Пригожин, който разбра към каква пропаст ни тласка? Ако е по този начин, какво ще изисква от Кремъл в подмяна?

Оставката на Шойгу и Герасимов, които не смееха да водят директен разговор с бунтовниците, които намерено призоваваха генералите към извънсъдебни репресии?

По-нататък. Да си напомним какво изрече в събота сутринта пред телевизионните камери самият Пригожин, който помпозно назова акцията си против Москва „ марш на справедливостта “.

По-специално, Евгений Викторович неотложно уверено отхвърли всички най-ужасни обвинявания на Путин против него:

„ Президентът надълбоко се заблуди за измяната на Родината. Ние сме патриоти на нашата Родина. Борихме се и се борим. Всички бойци на ЧВК " Вагнер ". И никой няма да се съобщи по искане на президента, ФСБ или някой различен. Защото не желаеме страната да продължава да живее в корупция, машинация и бюрокрация… А тези, които ни се опълчват през днешния ден, са тези, които са се събрали към изметта. “

Но след това, от позиция на Пригожин, въпросът с тях въобще не беше решен по време на съботните събития. И в случай че е по този начин, не е ли разумно да чакаме нов " Марш на справедливостта " от " Вагнер "?

В този случай е доста евентуално конфликтните страни да продължат да се приготвят за подобен поврат на събитията.

От страна на Кремъл, сигурен съм, ще бъде изработен опит бързо и финансово да се „ удуши ” измъкналата се през държавната граница формация Вагнер.

Ясно е, че в бъдеще бунтовниците в Беларус няма да получават никакви доставки от Москва. Оръжие, муниции, съоръжение, аварийни елементи и други неща, които са отивали при тях през Министерството на защитата - преди всичко.

Лукашенко, даже и да продължава да намира общ език с Пригожин, тук не оказва помощ. Той просто не е в положение персонално да поддържа втора войска, чийто размер и военен капацитет са сравними с тези на въоръжените сили на Република Беларус.

И тогава тази частна военна организация от 25 000 души, която единствено през вчерашния ден се биеше толкоз безстрашно на фронта, бързо ще рухне, за наслада на Киев.

Във всеки случай съм уверен, че нито ние, нито украинците ще забележим групировката Вагнер на фронтовата линия в предходния й тип. Не до 5 август, както обществено даде обещание Пригожин, а в никакъв случай. А това е голяма загуба за съветската група, участваща в спецоперацията.

Все отново това са последици извънредно за фронта. Още по-лошо е друго. В събота обществото усети с смут по какъв начин го носи ледената миризма на 1917 година.

„ Страната ни в никакъв случай повече няма да бъде същата. Колоната на вагнеровците не се движеше по асфалта - тя мина през сърцата на хората, разделяйки обществото на половина...

Милиони хора изпитаха през вчерашния ден смут при мисълта, че всичко, което са претърпели през миналите години, ще бъде зачеркнато за един ден. "

Това не съм го казвал аз. Това е Александър Ходаковски, някогашен министър на държавната сигурност на ДНР, от 30 март 2023 година заместник-началник на Главното ръководство на Росгвардия за този съветски район.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР