Какво причиняваме на природата около нас? Този въпрос възниква след

...
Какво причиняваме на природата около нас? Този въпрос възниква след
Коментари Харесай

Фрапиращо! Плаващо сметище отново изникна в наша река СНИМКИ

Какво предизвикваме на природата към нас? Този въпрос поражда след грозната панорама, която споделя жена. Цял куп боклук още веднъж изникна в коритото на река Банщица в Кюстендил. Да, казусът не е казус.

Екологичният проблем поражда постоянно край в реката, която се влиза в Струма, а доброволци чистят коритото ѝ, само че след към 2-3 месеца обстановката още веднъж е сериозна.

Боклуците отново са невъобразими по количество и многообразие и внезапно контрастират на фона на течащата вода и зимната гора.

" Това е в коритото на река Банщица. Това е от дъжда от оня ден. Ами, в случай че има поройни дъждове, какво вършиме? Миналата година се почиства няколко пъти. Беше дадено да се постави някъде по коритото бариера - да се събират и да се почистват ", написа Соня Г.

Местните са възмутени от гладката, като считат, че е необходим повече надзор върху съгражданите им, които замърсяват. Запознати с самодейността за слагането на бариера, която да уловя боклуците,  осведомят и каква е повода за забавянето на концепцията.

Те споделят, че приготвят и следващото разчистване на коритото на реката - каквото е имало и предходната година, готви се и слагането на охранителни камери на невралгични точки, които да ловят нарушителите.

" Съоръжението се забави доста повече, в сравнение с чакахме, заради дълги административни процеси, които няма по какъв начин да избегнем. За да бъде изцяло изрядно, на оборудването са нужни документи, които по принцип се приготвят за построяването на язовирна стена. За страдание няма по какъв начин да избегнем тези процеси. Междувременно организираме ново почистване на реката и работим дружно с Община Кюстендил за слагането на камери по противозаконните сметища. Ще се опитаме да се организираме за събирането на този боклук и въпреки всичко сме признателни, че това паднало дърво играе ролята на оборудване и събира, с цел да не отиват боклуците надолу по течението. Ако някой от вас желае да взе участие в нашите почистващи акции, свържете се с мен! Ще сме извънредно признателни за още две работни ръце ", коментира Бояна Алексова.

За страдание сходни гледки не са казус за региона. Само преди ден ви разказахме за идентична ситуцаия - този път в сърцето на София.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР